1e klas treinkaartje met koffie en gebak: € 23

Verwen jezelf en kies voor een voordelig 1e klas treinkaartje. Deze maand verkoopt de Spoordeelwinkel al voor 23 euro een 1e klas dagretour, inclusief een voucher voor koffie en gebak bij de Bijenkorf! Alleen te koop in september. De reis moet plaatsvinden in september of oktober.

In september verwacht NS recorddrukte op het spoor. Met name in de spits kunnen volle treinen niet worden uitgesloten. Ontloop de drukte en kies voor de 1e klas! Behalve dat de zitplaatskans groter is, zijn de stoelen bij intercity’s breder en comfortabeler – wel zo prettig. Het 1e klas treinkaartje van de Spoordeelwinkel betreft een dagretour (e-ticket). Bij een dagretour kies je jouw vertrek- en eindbestemming. Op de gekozen route mag je op dezelfde dag heen- en terug reizen. Doordeweeks mag er alleen na 9:00 gereisd worden. Maar in het weekend mag je ook vóór 9:00 op pad!

Verzilveren
Wanneer je dit treinkaartje koopt, hoef je nog niet te weten wanneer je op pad gaat. Na aankoop krijg je namelijk een voucher. Die kan je op elk gewenst moment in september of oktober verzilveren. Pas bij het verzilveren kies je wie er waar en wanneer gaat reizen. Na het verzilveren is het treinkaartje niet meer aan te passen, dus ons advies: doe dit één of twee dagen voor vertrek.

Koffie en gebak
De koffie en gebak kun je nuttigen bij de Bijenkorf. De Bijenkorf heeft vestigingen in Amsterdam, Amstelveen, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Eindhoven en Maastricht. Dit is alleen een treinkaartje, en dus niet geldig in bus, tram en metro. Alleen als er sprake is van werkzaamheden, kun je indien van toepassing gebruik maken van de plaatsvervangende NS-bussen.

Toeslagen
Reis je tussen Amsterdam/Schiphol en Rotterdam/Breda? Dan moet je weten dat er voor Intercity Direct een toeslag geldt. Deze toeslag (2,40 euro per enkele reis, per persoon), dient vooraf te worden betaald. Ook voor de ICE geldt een toeslag. Je kunt altijd gebruik maken van de reguliere intercity’s en Sprinters. Daarvoor betaal je nooit een toeslag.

Samenvatting 1e klas treinactie

Betreft: NS Dagretour (dus geen dagkaart, zie hier het verschil)
Reisperiode: t/m 31 oktober 2017
Verkoopperiode: t/m 30 september 2017
Beperkingen: Doordeweeks alleen na 9:00 uur geldig, weekend heel de dag.
Prijs: € 23,-
Te koop via: Spoordeelwinkel.nl
Geldig bij treinen van:  Alle treinen op de gekozen route, uitgezonderd Thalys
Toeslagen: Alleen bij Intercity Direct (Schiphol – Rotterdam v.v.) en ICE. Toeslag bedraagt 2,40 euro  per enkele reis.

Veel gestelde vragen 1e klas dagretour

Dit is een actie van de Spoordeelwinkel van NS. Het kan tot circa 15 minuten duren voordat de bestelling wordt verwerkt. Als u dan nog niets heeft ontvangen kunt u het beste contact op nemen met de NS Klantenservice via 030-751 51 55. Zorg ervoor dat u de betaalgegevens bij de hand heeft. Dan kan men aan de hand daarvan uw bestelling opzoeken en nogmaals versturen. Treinreiziger.nl verkoopt geen treinkaartjes en maakt slechts een overzicht waar er goedkope treinkaartjes te koop zijn.

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Dit treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Met een e-ticket ben je niet verplicht in- en uit te checken. Wel heeft het e-ticket een barcode waarmee je indien nodig een gesloten ov-chipkaartpoortje kunt openen. Er zijn speciale chipkaartpoortjes die de barcodes kunnen lezen.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Sterker nog, tijdens de aankoop kun je nog geen reisdatum kiezen. Na aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment inwisselen, zolang de treinkaartjes geldig zijn. Pas bij het verzilveren van de vouchercode op NS.nl geef je aan op welke dag je gaat reizen en wie er van het treinkaartje gebruik maakt. Hier kun je de couponcode inwisselen.

Met een dagretour mag je niet zomaar kris, kras door Nederland. Het is alleen geldig tussen de twee gekozen stations. Tussen die stations mag je heen- en terugreizen. Dat dien je te doen volgens de route die de NS-reisplanner adviseert (soms meer opties). Zolang je die route opvolgt, kun je de treinreis ook
onderbreken. Je kunt met een dagretour Rotterdam – Groningen de reis dus prima in Utrecht onderbreken, want de reis verloopt normaal ook via Utrecht. Maar je kunt met een dagretour Rotterdam – Groningen niet reizen via Eindhoven, dat ligt niet op de route.

Ja. Je mag op de door jouw gekozen route heen en terug reizen. Ongeacht of je wel of niet hoeft over te stappen.

Ja, mits je wel reist tussen het gekozen vertrek- en eindbestemming. Als je bijvoorbeeld kiest voor de route Delfzijl – Utrecht, kun je de reis prima onderbreken in bijvoorbeeld Groningen, Zwolle of Amersfoort. Maar je kunt niet opeens via bijvoorbeeld Leeuwarden, Deventer of Amsterdam reizen. Dat ligt niet op de gekozen route.

Zo mis je nooit meer een treinactie:

Het beste wat je kunt doen is onze app Treinkaartjes installeren. Je krijgt bij iedere aantrekkelijke nieuwe treinactie een push (circa 2x per maand). De app is er voor zowel Android als iPhone. Ook de prijsvergelijker is in de app inbegrepen. Maar je kunt ook op de hoogte blijven via de nieuwsbrief. Of: volg ons op Facebook. Op Facebook delen we alle mooie treinacties, maar zo nu en dan ander interessant ov-nieuws.

This post was last modified on 18 juli 2018 11:50

Share

Recent Posts

Limburg eist meer geld van nieuw kabinet voor internationale treinverbindingen

De provincie Limburg eist meer geld van het aanstaande kabinet om grensoverschrijdend treinverkeer te verbeteren.…

17 uur terug

Voor het eerst helemaal geen treinen naar Amsterdam Centraal vanwege werkzaamheden

Zaterdag 29 juni rijden er geen treinen van en naar Amsterdam Centraal. Het is voor…

23 uur terug

Bezoek de Olympische Spelen met de trein: dit zijn de beste opties

Over een maand, op 26 juli, barsten de Olympische Spelen los in Parijs. Het grootste…

2 dagen terug

Bizarre beelden: hoog water hindert (trein-)verkeer naar Zermatt

Zwitserland kampt met overstromingen door hevige regenval en smeltwater. Vanwege de weersomstandigheden is het treinverkeer…

4 dagen terug

Nightjet naar Wenen in de toekomst mogelijk via Deventer

NS en de Oostenrijkse spoorwegen onderzoeken of de Nightjet naar Wenen vanaf december 2025 kan…

4 dagen terug

Negen van de tien vrouwen voelen zich onveilig op stations

Vrouwen voelen zich onveilig in het ov en op stations en vermijden deze plekken, blijkt…

5 dagen terug