fbpx

Geen treinen Roosendaal – Antwerpen door aanrijding met auto

Er rijden geen treinen tussen Roosendaal en Antwerpen, doordat bij Roosendaal een trein een auto aanreed. De 54-jarige bestuurder uit Roosendaal kwam met de schrik vrij, meldde de politie dinsdagavond.

De auto was op het spoor beland bij de Maststraat in de Brabantse plaats door een slippartij. Het had erg geregend. De bestuurder belde de meldkamer nog, maar de trein kwam er al aan. De man wist op tijd weg te komen. De NS verwacht dat de treinen rond half 11 dinsdagavond weer kunnen gaan rijden. In de tussentijd rijden er stopbussen tussen Roosendaal en Essen en snelbussen tussen Roosendaal en Antwerpen-Centraal.

Volgens de politie was het een goederentrein met gevaarlijke stoffen aan boord, die tegen de auto reed. Vandaar dat de omgeving werd afgezet. De brandweer heeft de wagons geïnspecteerd en vond geen lekken. Als het wrak onder de trein vandaan is gehaald, zal een andere locomotief de trein verder brengen naar België.

Eerder op de dag hadden treinreizigers naar België soms ook al vertraging. Dat komt doordat een deel van het spoorwegpersoneel dinsdag in België staakte. Sommige stoptreinen van Nederland naar België vielen daardoor uit. Ook binnen België vielen diverse treinen uit, met name rond Wallonië.

(c) ANP / Treinreiziger.nl. Foto: Een Sprinter binnen Nederland in aanrijding met een auto (archief).