fbpx

Geen vollere treinen en bussen verwacht door uitbreiding studentenkaart

10 jan 2017 13:34

Treinen en bussen zullen dit jaar niet drukker worden doordat meer studenten een ov-studentenkaart krijgen. Die verwachting spreken vervoerders uit tegenover OVpro. Het OV Bureau Groningen Drenthe verwacht wel een toename.

Sinds 1 januari kunnen ook MBO studenten onder de 18 gratis het studentenreisproduct aanvragen. Dat hebben al 90.000 mbo´ers gedaan. Toch is niet de verwachting dat de bussen en treinen daardoor drukker zullen worden.“Het grootste deel van de groep die straks de OV-studentenkaart mogen gebruiken, reist nu ook al met het OV”, legt Arriva uit aan OVpro.

“Voordat ze het gratis reisproduct kregen, moesten de studenten ook gewoon naar school. Dus in de spits verwachten wij een minimale impact” zegt NS tegen de website. Daarnaast beschikt het spoorbedrijf nu ook als meer treinen dan vorig jaar. In totaal krijgt NS 58 nieuwe FLIRT treinen geleverd.

In de daluren gaan de studenten mogelijk wel vaker reizen. Toch verwachten de vervoerders dat ook hiervan de gevolgen beperkt zullen zijn. “Er zullen wat reizigers bijkomen en we verwachten dat er wat meer gereisd zal worden buiten de spits”, vertelt RET. “Op het totaal van het aantal reizigers zal het minder dan 1 procent zijn.”

Het OV Bureau Groningen Drenthe laat tegenover Treinreiziger.nl weten in de spits wél extra reizigers te verwachten. Daarom rijden er sinds dit jaar extra spitsbussen tussen Middelstum – Bedum – Groningen. Ook op andere lijnenrond Groningen en Assen zijn enkele spitsbussen toegevoegd.