fbpx

Helft treinreizigers checkt in en uit

Iets meer dan de helft van de treinreizigers checkt nu in en uit. Dat bevestigt een woordvoerder van NS tegenover Treinreiziger.nl. Volgens een woordvoerder zijn nog niet alle reizigers gewend om met het nieuwe wegwerpkaartje in en uit te checken.

Op 9 juli, de dag dat het papieren treinkaartje verdween, checkten 53.000 reizigers in en uit te Rotterdam Centraal, terwijl het station honderdduizend in- en uitstappers verwerkt. Reizigers moeten nu ook in- en uitchecken met het eenmalige wegwerpkaartje. Dat doet nog niet iedereen. "Reizigers moeten daar nog aan wennen", reageert NS-woordvoerder Eric Trinthamer.

Treinreizigers die met het eenmalige chipkaartje vergeten in en uit te checken hebben eigenlijk geen geldig vervoersbewijs. NS maakte echter eerder bekend dat die reizigers de eerste maanden niet beboet zullen worden.

Het spoorbedrijf verwacht dat de komende tijd steeds meer reizigers zullen in- en uitchecken. Zeker als in augustus de eerste poortjes zullen sluiten. Een deel van de reizigers met een oud abonnement hoeft nog niet verplicht in en uit te checken.

NS verklaarde eerder vandaag dat de overgang van papier naar chip zonder problemen verlopen is. Het lukt reizigers om het nieuwe kaartje bij de automaat te kopen. Ze betalen daarvoor een euro extra per enkele reis.