Treinkaartjes

HEMA treinkaartje: € 17,50 (reizen t/m 13 augustus 2017)

KIJK Vanaf maandag 5 juni zijn er weer goedkope treinkaartjes bij de HEMA te koop. Het gaat om een dagretour voor 17,50 euro inclusief koffie of thee. Deze aanbieding is te koop tot en met 18 juni. De reisperiode loopt tot en met 13 augustus 2017. Dit voordelige treinkaartje is ook doordeweeks te gebruiken! De tickets zijn ook online te koop .

Doordeweeks (maandag t/m vrijdag) kun je reizen vanaf 9:00 uur. In het weekend is er geen tijdsbeperking en kun je dus ook al vóór 9:00 uur op pad. De HEMA-treinkaartjes worden geleverd als e-ticket. Bij aankoop hoef je nog niet te weten wanneer je precies gaat reizen. Je krijgt namelijk een vouchercode, die dien je binnen de reisperiode te verzilveren.

Bij het verzilveren kies je ook tussen welke twee stations je wilt reizen. Tussen deze stations mag je reizen via iedere route die de reisplanner adviseert. Ook mag je de reis onderbreken, mits je maar de reisroute opvolgt. Wil je kris, kras door Nederland kunnen reizen? Dan kun je beter kiezen voor de NS Dagkaart van Actie van de Dag (€ 20,50).

Het HEMA-treinkaartje is niet alleen geldig bij NS maar ook bij Arriva, Connexxion, Breng en Syntus. Je mag geen gebruik maken van de Thalys. Bij de internationale ICE betaal je een toeslag. Dat geldt ook voor de Intercity Direct (tussen Schiphol en Rotterdam v.v.). Je kunt uiteraard ook met de reguliere intercity of sprinter reizen, dan betaal je geen toeslag. Ook voor de NS International Intercity hoef je niet extra bij te bepalen.

In- en uitchecken is met het HEMA-reinkaartje niet verplicht. Wel bevat het e-ticket een barcode, waarmee je zo nodig de poortjes op het station mee kunt openen. Tijdens de vorige HEMA-treinactie was uitprinten van het e-ticket niet verplicht. Je kon toen ook vooraf het treinkaartje (na verzilveren) in de NS Reisplanner app inladen. Of deze optie deze keer weer beschikbaar is, is bij onze redactie niet bekend.

Deze aanbieding kun je kopen bij de HEMA-winkels, behalve die op NS-stations. Daarnaast wordt de actie vanaf 5 juni ook verkocht op de HEMA-website.

Reis je het laatste weekend van juni met de trein? Of in de eerste twee weekenden van juli? Dan heeft Treinreiziger.nl ook een interessante exclusieve 1e klas aanbieding. Al vanaf 13 euro koop je een 1e klas dagkaart. Lees hier meer over de 1e klas Treinreiziger.nl Dagkaart.

Samenvatting HEMA Treinkaartje (dagretour)

Betreft: Dagretour (tussen twee stations naar keuze)
Verkoop: Exclusief bij HEMA
Verkoopperiode: 5 t/m 18 juni.
Reisperiode: t/m 13 augustus. Doordeweeks alleen na 9:00
Prijs: € 17,50
Extra: Inclusief koffie of thee bij de HEMA.

Goedkope treinkaartjes? Zo blijf je op de hoogte

Veel gestelde vragen over het HEMA treinkaartje

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Dit treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Met een e-ticket ben je niet verplicht in- en uit te checken. Wel heeft het e-ticket een barcode waarmee je indien nodig een gesloten ov-chipkaartpoortje kunt openen. Er zijn speciale chipkaartpoortjes die de barcodes kunnen lezen.

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

  • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
  • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
  • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
  • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Sterker nog, tijdens de aankoop kun je nog geen reisdatum kiezen. Na aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment inwisselen, zolang de treinkaartjes geldig zijn. Pas bij het verzilveren van de vouchercode op NS.nl geef je aan op welke dag je gaat reizen en wie er van het treinkaartje gebruik maakt. Hier kun je de couponcode inwisselen.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

Ja. Je mag op de door jouw gekozen route heen en terug reizen. Ongeacht of je wel of niet hoeft over te stappen.

Ja, mits je wel reist tussen het gekozen vertrek- en eindbestemming. Als je bijvoorbeeld kiest voor de route Delfzijl – Utrecht, kun je de reis prima onderbreken in bijvoorbeeld Groningen, Zwolle of Amersfoort. Maar je kunt niet opeens via bijvoorbeeld Leeuwarden, Deventer of Amsterdam reizen. Dat ligt niet op de gekozen route.


Deze actie is voor het eerst gemeld door Wilco, conform ons beloningsbeleid komt hij in aanmerking voor een gratis treinkaartje.

This post was last modified on 14 juli 2017 14:24

Share

Recent Posts

Hele dag geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn vanwege defecte bovenleiding

Door een defecte bovenleiding rijden er sinds zondagavond laat geen treinen tussen Amersfoort en Apeldoorn.…

2 dagen terug

Nog tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik door noodweer

De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige…

5 dagen terug

Lelylijn, open toegang en meer internationaal treinverkeer opgenomen in hoofdlijnenakkoord PVV, NSC, VVD en BBB

In het hoofdlijnenakkoord dat is opgesteld door de formerende partijen PVV, NSC, VVD en BBB…

2 weken terug

Onderzoeksraad trekt conclusies na treinongeluk Voorschoten: onvoldoende aandacht voor veiligheid

Bij het onderhoud aan het Nederlandse spoorwegnet is er vanuit het ministerie van Infrastructuur en…

2 weken terug

Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken vanwege gebrek aan animo

Vanwege enorm gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes…

3 weken terug

Siemens levert materieel voor nieuwe hogesnelheidslijn tussen Los Angeles en Las Vegas

Het Amerikaanse treinconcern Brightline heeft bekendgemaakt dat Siemens de voorlopige uitverkorene is om materieel voor…

3 weken terug