fbpx
Foto: Hans Engbers/Shutterstock.com

HEMA treinkaartje: € 17,50 (reizen t/m 13 augustus 2017)

Deze actie is voorbij. Vind een alternatief via onze prijsvergelijker

KIJK Vanaf maandag 5 juni zijn er weer goedkope treinkaartjes bij de HEMA te koop. Het gaat om een dagretour voor 17,50 euro inclusief koffie of thee. Deze aanbieding is te koop tot en met 18 juni. De reisperiode loopt tot en met 13 augustus 2017. Dit voordelige treinkaartje is ook doordeweeks te gebruiken! De tickets zijn ook online te koop .

Doordeweeks (maandag t/m vrijdag) kun je reizen vanaf 9:00 uur. In het weekend is er geen tijdsbeperking en kun je dus ook al vóór 9:00 uur op pad. De HEMA-treinkaartjes worden geleverd als e-ticket. Bij aankoop hoef je nog niet te weten wanneer je precies gaat reizen. Je krijgt namelijk een vouchercode, die dien je binnen de reisperiode te verzilveren.

Bij het verzilveren kies je ook tussen welke twee stations je wilt reizen. Tussen deze stations mag je reizen via iedere route die de reisplanner adviseert. Ook mag je de reis onderbreken, mits je maar de reisroute opvolgt. Wil je kris, kras door Nederland kunnen reizen? Dan kun je beter kiezen voor de NS Dagkaart van Actie van de Dag (€ 20,50).

Het HEMA-treinkaartje is niet alleen geldig bij NS maar ook bij Arriva, Connexxion, Breng en Syntus. Je mag geen gebruik maken van de Thalys. Bij de internationale ICE betaal je een toeslag. Dat geldt ook voor de Intercity Direct (tussen Schiphol en Rotterdam v.v.). Je kunt uiteraard ook met de reguliere intercity of sprinter reizen, dan betaal je geen toeslag. Ook voor de NS International Intercity hoef je niet extra bij te bepalen.

In- en uitchecken is met het HEMA-reinkaartje niet verplicht. Wel bevat het e-ticket een barcode, waarmee je zo nodig de poortjes op het station mee kunt openen. Tijdens de vorige HEMA-treinactie was uitprinten van het e-ticket niet verplicht. Je kon toen ook vooraf het treinkaartje (na verzilveren) in de NS Reisplanner app inladen. Of deze optie deze keer weer beschikbaar is, is bij onze redactie niet bekend.

Deze aanbieding kun je kopen bij de HEMA-winkels, behalve die op NS-stations. Daarnaast wordt de actie vanaf 5 juni ook verkocht op de HEMA-website.

Reis je het laatste weekend van juni met de trein? Of in de eerste twee weekenden van juli? Dan heeft Treinreiziger.nl ook een interessante exclusieve 1e klas aanbieding. Al vanaf 13 euro koop je een 1e klas dagkaart. Lees hier meer over de 1e klas Treinreiziger.nl Dagkaart.

Samenvatting HEMA Treinkaartje (dagretour)

Betreft: Dagretour (tussen twee stations naar keuze)
Verkoop: Exclusief bij HEMA
Verkoopperiode: 5 t/m 18 juni.
Reisperiode: t/m 13 augustus. Doordeweeks alleen na 9:00
Prijs: € 17,50
Extra: Inclusief koffie of thee bij de HEMA.

Goedkope treinkaartjes? Zo blijf je op de hoogte

Veel gestelde vragen over het HEMA treinkaartje

Ja. Je mag ook na 23:59 uur reizen. De reis moet vóór 4:00 uur de volgende ochtend zijn afgerond. Op de meeste trajecten rijdt de laatste trein al eerder. Dus check altijd de reisplanner om te zien hoe laat de laatste trein rijdt.

Nee. Dit treinkaartje wordt geleverd als e-ticket. Met een e-ticket ben je niet verplicht in- en uit te checken. Wel heeft het e-ticket een barcode waarmee je indien nodig een gesloten ov-chipkaartpoortje kunt openen. Er zijn speciale chipkaartpoortjes die de barcodes kunnen lezen.

eticketns

Je kunt reizen met bijna elke trein in Nederland reizen. Alleen bij Intercity Direct (de opvolger van de Fyra) tussen Schiphol en Rotterdam en bij de Duitse hogesnelheidstrein ICE dien je een toeslag te betalen. Thalys is uitgesloten. Twijfel je, of je toeslag moet betalen? Op de borden op de perrons staat altijd aangeven als er toeslag verschuldigd is. Ook staat dit vermeld in de NS Reisplanner. Voor de normale intercity’s hoef je nooit een toeslag te betalen.

 • Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis
 • Kinderen 4 t/m 11 jaar kunnen beter met een Railrunner reizen, die kost 2,50 euro (prijs 2017).
 • Of: bestel Kids Vrij voor eenmalig 0,01 euro. Een persoonlijke ov-chipkaart voor het kind is dan wel noodzakelijk.
 • Kinderen van 12 jaar en ouder kunnen prima dit treinkaartje gebruiken.

Nee. Alleen bij werkzaamheden mag je van het trein vervangend vervoer gebruik maken. Trein vervangend vervoer kun je vinden in de NS Reisplanner.

Ja. Sterker nog, tijdens de aankoop kun je nog geen reisdatum kiezen. Na aankoop krijg je een vouchercode. Die kun je op elk gewenst moment inwisselen, zolang de treinkaartjes geldig zijn. Pas bij het verzilveren van de vouchercode op NS.nl geef je aan op welke dag je gaat reizen en wie er van het treinkaartje gebruik maakt. Hier kun je de couponcode inwisselen.

Thalys: Deze treinactie is NIET geldig in de Thalys.
Intercity Direct: De Intercity Direct is de speciale trein die via de hogesnelheidslijn rijdt. Deze trein verbind Amsterdam via Schiphol en Rotterdam met Breda. Je kunt van deze trein gebruik maken, maar op het traject Schiphol – Rotterdam (en v.v.) is een toeslag verplicht en die is niet inbegrepen. De toeslag moet voor instappen worden gekocht en bedraagt 2,40 euro per persoon per enkele reis. De toeslag is te koop op ns.nl en bij de kaartautomaat op het station. Als je een ov-chipkaart hebt kun je de toeslag ook laden op de ov-chipkaart op het perron. Wil je geen toeslag betalen? Dan kun je gebruik maken van de reguliere intercity. Daarvoor geldt geen toeslag. Die doet er wel langer over.
ICE: ICE is de Duitse hogesnelheidstrein die Amsterdam met Frankfurt en Basel verbind. In Nederland stopt de trein in Amsterdam Centraal, Utrecht Centraal en Arnhem. Je kunt binnen Nederland gebruik maken van de ICE, mits je vooraf een toeslagkaartje koopt a 2,40 euro per persoon per enkele reis. De ICE rijdt slechts enkele keren per dag. De gewone intercity is gewoon toeslagvrij en verbind deze plaatsen circa 4x per uur. Je kunt dus prima een paar minuten wachten en toeslagvrij reizen.
Intercity Brussel en Intercity Berlijn: Het treinkaartje is binnen Nederland gewoon geldig in de intercity Amsterdam – Brussel en in de trein Amsterdam – Berlijn. Als je de grens wil passeren heb je uiteraard een extra treinkaartje nodig.

Ja. Je mag op de door jouw gekozen route heen en terug reizen. Ongeacht of je wel of niet hoeft over te stappen.

Ja, mits je wel reist tussen het gekozen vertrek- en eindbestemming. Als je bijvoorbeeld kiest voor de route Delfzijl – Utrecht, kun je de reis prima onderbreken in bijvoorbeeld Groningen, Zwolle of Amersfoort. Maar je kunt niet opeens via bijvoorbeeld Leeuwarden, Deventer of Amsterdam reizen. Dat ligt niet op de gekozen route.


Deze actie is voor het eerst gemeld door Wilco, conform ons beloningsbeleid komt hij in aanmerking voor een gratis treinkaartje.

25 gedachten aan “HEMA treinkaartje: € 17,50 (reizen t/m 13 augustus 2017)”

 1. ondeugd schreef:

  hallo

  is de Hema treinkaart ook geschikt als retour (op dezelfde dag , binnen de tijd dat hij geldig is) Rotterdam Lombardijen-Utrecht Centraal?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Uiteraard.

 2. Thijs schreef:

  Het vervoersbewijs bevat geen barcode, maar een qr-code. Regelmatig staan er mensen aan de balie met de koffievoucher ipv het vervoersbewijs. Misschien handig om dat duidelijk te schrijven. Aan de balie moeten we soms de persoonlijke mail van reizigers openen om het werkelijk vervoersbewijs te kunnen printen. Daar zijn we soms wel meer dan een kwartier mee bezig.
  Trein weg en niet handig voor de wachtenden.

  1. Joost schreef:

   Op het koffievoucher staat zeer opvallend in rood gedrukt: “Let op: dit is geen geldig vervoersbewijs, de
   vouchercode moet nog verzilverd worden op
   http://www.ns.nl/hema voor een geldig treinticket.” en daaronder ook nog “werkwijze HEMA tickets
   de vouchercode rechtsboven op de voucher dient voor gebruik online te worden verzilverd op http://www.ns.nl/hema voor een geldig vervoersbewijs.” Hoeveel duidelijker moet het nog?

   1. H Boetzkes schreef:

    Kaartje niet te printen met aanwijzing van HEMA.
    Hoe duidelijk kan het zijn

 3. Elena schreef:

  !!!!!!

 4. Lwh schreef:

  Kan ik met dit ticket ook naar Antwerpen reizen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Nee, binnen Nederland alleen. Je kunt het wel gebruiken naar Roosendaal, en vanaf Roosendaal een aanvullend kaartje kopen.

 5. M.T.S. Bouwmans schreef:

  Hallo, kan ik met die dagkaart vanaf Utrecht CS eerst naar Den Haag om vervolgens een paar uur later naar Delfzijl te gaan en dan weer terug naar Utrecht.Deze reis doe ik nl een keer in de twee weken. Graag zou ik van U weten of dat met dit kaartje ook mogelijk is.
  M.V.G. S. Bouwmans

  1. jolanda van der weerdt schreef:

   ja dat is mogelijk het is nl een dagkaart om door heel nederland heen te reizen

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Het is een dagretour, geen dagkaart. Je kunt vanaf maandag een dagkaart voor 20,50 euro kopen bij ActievandeDag, daarbij kan dit wel.

  2. jolanda van der weerdt schreef:

   mijn excuss dat is dus niet mogelijk het is tussen 2 stations naar keuze

 6. manuela schreef:

  Wat word bedoeld met kiezen uit twee stations?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   U kiest uw vertrekstation, en uw aankomststation. Tussen die stations mag u reizen (heen en terug, op dezelfde dag).

 7. Peevee schreef:

  Met dit Hema treinkaartje koop je een dagretour tussen 2 stations. Dus geen treinkaartje voor een dag vrij reizen in Nederland. Een voorbeeld: van Amsterdam naar Rotterdam en dan via Den Bosch terug naar Amsterdam is dus NIET mogelijk. Je moet vooraf de reisdatum invoeren, het traject ( tussen 2 stations ) en zelf je ticket printen. Als je niet over een printer beschikt kun je het niet gebruiken! Deze beperkingen worden door HEMA niet duidelijk in de winkel aangegeven of voor de aankoop verteld. Misleidend !!! De aankoop terugdraaien? Nee, daar doet HEMA niet aan.

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Het is inderdaad een dagretour, als je kris kras door Nederland mag reizen wordt er gesproken van een dagkaart. Bij HEMA is het misschien minder duidelijk, onze informatie is denk ik wel erg helder.

 8. Henrietta Hiem schreef:

  Let op! Wanneer je een dergelijk ticket koopt en er zijn werkzaamheden aan het spoor waardoor de reisplanner je een route adviseert die via Arriva gaat I.p.v NS, dan accepteert Arriva niet je ticket. Dat kost je behoorlijk wat boetegeld. In de woorden van conducteur Arriva: met NS hebben we niets te maken.
  Ook achteraf nog een brief schrijven naar Arriva helpt niet, zij blijven het een ongeldig vervoersbewijs vinden.

 9. Fenne Schuringa schreef:

  wat als je graag vanaf 6.30u wilt reizen? Moet je dan een toeslag betalen?

  1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

   Dan betaal je het deel dat je voor 9:00 uur reist, betaal je voltarief.

 10. Peter schreef:

  Moet dit ticket worden uitgeprint?

 11. Rita schreef:

  Kan ik voor deze actie ook de NS cadeaukaart trein+uitje gebruiken?

 12. Verotel schreef:

  Als rolstoel gebruiker heb ook ik een vraag : met de Hema kaart mag ik NA 09:00 uur reizen. Maar mijn trein vertrekt om 9:01 uur. Mag ik al voor af “instappen” (met rolstoel lukt het niet om met lift naar perron en in trein te komen binnen 1 minuut) ?

 13. Anoniem schreef:

  Kloten bonnetje geen kaartje als bij kruitvat enz gewoon voel ik me opgelicht valse info in winkel enz en nog duur ook en een hoop werk voor ouder iemand snap er niks van

 14. Ellen Schüpstuhl schreef:

  mijn zus en ik willen graag naar Almere reizen. Ik vanuit Sittard en zij vanuit Boxmeer. Mag zij dan van Boxmeer naar Eindhoven reizen om zo verder samen met mij door te kunnen reizen naar Almere? Dankje alvast

  1. Lauhh schreef:

   Dat mag helaas niet, omdat de reisplanner om vanuit Boxmeer via Nijmegen te gaan & niet via Eindhoven. Je zus zal in haar eentje naar Almere moeten reizen.

Reacties zijn gesloten.