fbpx

HTM: Belangenverstrengeling geconstateerd bij aanbesteding beveiliging

01 feb 2019 16:17

Twee medewerkers van de HTM worden ontslagen vanwege belangenverstrengeling. Zo is er vertrouwelijke informatie gelekt uit een aanbesteding van een contract van beveiligingsdiensten in trams, bussen en op haltes. Omdat het vervoersbedrijf niet kan garanderen dat het proces eerlijk is verlopen, is het aanbestedingsproces gestopt. Dat heeft het bedrijf vrijdag in een persbericht bekend gemaakt.

Vertrouwelijke informatie delen

De twee ontslagen medewerkers werkten op de afdeling Controle & Veiligheid. Eind 2018 ontving de directie van HTM concrete informatie over de vermeende misdragingen. Hierop heeft een extern bureau onderzoek gedaan naar de kwestie. Daaruit blijkt dat één medewerker trachtte de aanbesteding van een zevenjarig contract voor beveiligingsdiensten te beïnvloeden. “Hij deed dat door vertrouwelijke informatie te delen met een beveiligingsbedrijf dat inschreef op deze aanbesteding waar hij belangen had in de persoonlijke sfeer”, aldus het persbericht.

Ongeoorloofde nevenwerkzaamheden

De andere medewerker verrichtte onder werktijd ongeoorloofde nevenwerkzaamheden. “Deze medewerker ontving een vergoeding voor het inzetten van HTM-medewerkers voor de beveiliging van commerciële evenementen”, laat de vervoerder weten. Twee andere medewerkers hebben een officiële berisping gekregen.

Afdeling

Alle vier de medewerkers zijn werkzaam bij de afdeling Controle & Veiligheid. Daar werken in totaal 150 medewerkers met een HTM-dienstverband. Dat zijn controleurs die werken als buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA) en mensen met ondersteunende taken. Daarnaast werken er beveiligers, zonder BOA-bevoegdheden. Deze beveiligers zijn in dienst van een extern beveiligingsbedrijf dat zijn diensten levert aan HTM. Zij informeren reizigers, dragen zorg voor de sociale veiligheid en controleren vervoersbewijzen. Het vervoersbedrijf heeft in 2018 een gedragscode ingevoerd die moet zorgen voor een cultuurverandering. Het bedrijf brengt de gedragscode met daarin de klokkenluidersregeling nogmaals onder de aandacht.

8 gedachten aan “HTM: Belangenverstrengeling geconstateerd bij aanbesteding beveiliging”

 1. Bas K schreef:

  Niet te geloven wat een zooitje

  1. Hakan S schreef:

   lekker beveiliging laten regelen door PREFENSE dan weet je dat het fout gaat

   1. Big schreef:

    Niks mis mee betalen altijd op tijd

    1. Big schreef:

     En handje de contantjes

 2. anoniem schreef:

  ja lekker hoor en dan de gevaarlijkste laten zitten op hun plek zoals meneer MIOG en meneer HERP!!!!!! hoe betrouwdbaar is htm hahahaha

 3. Evert Giesen schreef:

  HTM laat de managers zitten er gaat dus nix veranderen

 4. Bert schreef:

  Omkooppraktijken door Prefense Safety en G4S direct, Sohrab Holding Vargen bv en nog 1. Stinkende zaken van zakkenvullers

 5. Ben vd B schreef:

  Herp en miog ja dan weet je dat aanbesteding niet eerlijk gaat. Wakker worden HTM anders gaat iemand ingrijpen vroeg of laat en kan iedereen vertrekken. Dat er nu mensen blijven zitten is niet te geloven. Wat verwacht he van de werkvloer als de managers niet te vertrouwen zijn.

Reacties zijn gesloten.