fbpx

Huges krijgt toch vertrekvergoeding van NS

De Nederlandse Spoorwegen geven de ontslagen directeur Timo Huges alsnog een vergoeding van 175.000 euro. Dat zegt het bedrijf in een verklaring. Daarmee komt NS tegemoet aan een eis van Huges, die nu niet meer naar de rechter stapt.

NS geeft Huges een vergoeding omdat er fouten zijn gemaakt bij zijn ontslag. Het bedrijf stelde dat Huges op staande voet ontslagen was, maar had dit niet formeel aan Huges medegedeeld.

"Onvolkomenheden in het ontslagproces hebben tot die discussie aanleiding gegeven en de juridische positie van NS verzwakt. De heer Huges is rechtsgeldig ontslagen per 10 juli 2015, ontvangt zijn salaris over de maand juli plus een bedrag dat gelijk is aan zijn salaris gedurende de opzegtermijn van zes maanden, hij ziet af van de ontslagvergoeding ter hoogte van een jaarsalaris, waarop hij volgens zijn arbeidsovereenkomst aanspraak zou kunnen maken, en hij betaalt zijn variabele beloning over 2014 vrijwillig terug", luidt de verklaring.

Per saldo betekent dit dat NS aan de heer Huges een bedrag van circa 175.000 euro bruto zal betalen. Truze Lodder, voorzitter van de RvC: "Met deze oplossing worden langdurige en kostbare juridische procedures over de afwikkeling van de arbeidsovereenkomst met Huges voorkomen en kunnen partijen zich richten op de toekomst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *