fbpx
Foto: (c) DB

IC-bus drie maal per week van Eindhoven naar Londen

Met ingang van donderdag 21 mei gaat de internationale buslijn Düsseldorf-Eindhoven-Antwerpen driemaal per week doorrijden naar Londen. In de maanden december en januari is er een pilot uitgevoerd. Naar aanleiding van de positieve uitkomsten van de pilot wordt er een definitieve wijziging in de dienstregeling doorgevoerd.

Arriva Touring verzorgt deze internationale buslijn in opdracht van Deutsche Bahn. Reizigers hebben van donderdag tot en met zaterdag reismogelijkheden naar Londen. De terugreis naar Eindhoven en Düsseldorf is op vrijdag tot en met zondag. De touringcars maken gebruik van de overtocht over het Engelse kanaal vanaf Calais naar Dover.

De reis van Düsseldorf naar London Victoria Coach Station bedraagt 10,5 uren. Deze buslijn wordt uitgevoerd door dubbeldekker touringcars die van wifi, toilet, stopcontacten en voldoende beenruimte zijn voorzien. Tijdens de rit zijn er snacks en drinken te verkrijgen. Er zijn totaal 72 zitplaatsen per rit beschikbaar.

Voor een enkele reis Düsseldorf – Eindhoven – Londen kunnen reizigers een ticket aanschaffen met het Europa-Spezial IC Bus tarief vanaf € 29,-. Tickets zijn online te koop.  Voor het traject Eindhoven – Antwerpen of Eindhoven – Düsseldorf zijn er tickets al vanaf € 9. Het reserveren van een ticket is verplicht, de zitplaatsreservering is in de ticketprijs inbegrepen.