fbpx

iDBUS vanaf april ook naar Brussel en Londen

24 mrt 2014 11:47

De bussen van de Franse Spoorwegen gaan vanaf 28 april ook rijden van Amsterdam naar Brussel en Londen. De iDBUS – zoals het initiatief van de SNCF heet – rijdt al vanuit Amsterdam naar Lille en Parijs.

Een hoge frequentie krijgen de nieuwe bussen niet. Naar Brussel gaan voorlopig twee bussen per dag rijden, naar Londen één. Een enkeltje Amsterdam – Brussel is beschikbaar vanaf 19 euro en naar Londen vanaf 39 euro. De tarieven kennen geen beperkte beschikbaarheid. "Met iDBUS reizen is uiterst eenvoudig: onze vaste tarieven zijn geldig ongeacht de aankoopdatum van uw ticket" aldus de SNCF. Wel kan de vaste prijs per reisdag verschillen.

De bus naar Londen betreft een nachtbus. Alle bussen van iDBUS zijn uitgerust met wifi en met stopcontacten bij de zitplaats. Volgens de vervoerder wordt de bandbreedte van wifi in de bussen vergroot.

Naar Lille en Parijs zijn kaartjes in verhouding goedkoper. Zo is er een kaartje naar Lille vanaf 9 euro en naar Parijs voor 19 euro (per enkele reis). Groepen kunnen 20 tot 30 procent korting krijgen op de standaardtarieven.

Hoeveel mensen van en naar Nederland de Franse bus hebben genomen wil het bedrijf niet zeggen. Wel dat SNCF sinds de start 560.000 reizigers met de bus in heel Europa heeft vervoerd. iDBUS rijdt ook vanuit Frankrijk naar Italië en Spanje. iDBUS startte in de zomer van 2012.

Foto via Wikipedia (van Fmjwiki, licentie Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)