fbpx

Impact staking NMBS valt mee

23 nov 2010 10:51

Ondanks een staking bij de Belgische spoorwegen (NMBS), rijden de meeste treinen. Wel zijn er meer treinen dan normaal te laat. In Wallonië is de meeste kans op uitval van treinen. In Vlaanderen is er nauwelijks overlast als gevolg van de staking. Alle internationale treinen rijden vooralsnog normaal.

De kleine Waalse vakbond Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders voert vandaag actie. Desondanks rijden de meeste treinen. In Brussel Zuid zijn er bijvoorbeeld tussen 7:45u en 8:45u slechts 6 treinen opgeheven.Ter vergelijking: er rijden ongeveer 60 a 70 treinen per uur vanaf Brussel Zuid.  

Maar in andere delen van België is het percentage opgeheven treinen hoger. Bijvoorbeeld rond Bergen. Daar werden in het zelfde spitsuur 4 van de 18 treinen opgeheven. De overige treinen – uitgezonderd de Thalys – reden allemaal met vertraging, oplopend tot meer dan 30 minuten.

In vlaanderen is er zeer beperkt hinder. In Antwerpen en Gent reden vrijwel alle treinen en was het pecentage vertraagde treinen niet hoger dan normaal.