fbpx

In april OV-chipkaart voor scholen

23 mrt 2010 9:03

Een groepskaart voor scholen is in ontwikkeling. Vanaf april is er een speciale OV-chipkaart voor scholen. In de bus- en tram is er nu al een groepskaart beschikbaar. Dat meldt de RET dinsdag. 

Rover liet dinsdag weten een ov-chipkaart voor groepen bij de RET te missen. Rotterdamse scholen die met een klas in de metro op pad gaan moeten nu voor alle leerlingen een kaartje met een saldo van minimaal vijf euro kopen, stelt reizigersvereniging Rover dinsdag.

Geen resultaat
De vereniging spreekt van geldklopperij. De leerlingen moeten ook allemaal in- en uitchecken, wat ze niet allemaal zelfstandig kunnen. Verschillende scholen zouden al meerdere keren op het probleem hebben gewezen,volgens Rover zonder resultaat. "Het wordt een tijd dat vervoersbedrijven minder aan winst denken en meer aan klantvriendelijkheid", stelt Rover.

Oplossing
Navraag bij de RET leert dat de klachten weldegelijk geresulteerd hebben in een oplossing. Voor groepen komt er één ov-chipkaart. Met deze OV-chipkaart wordt de poort voor geheel de groep geopend. Het bedrijf is de groepskaart nu aan het testen. Volgens de RET hebben alle 500 basisscholen een brief gehad over de op komst zijnde OV-chipkaart.

Bus en tram
In de bus en tram is volgens de RET nu geen probleem. Scholen kunnen hier nu al in het voertuig een groepskaart aanschaffen.

GroenLinks
Duidelijk is dat Rover nog niet op de hoogte is van de groepskaart. GroenLinks is eveneens niet op de hoogte en gaat af op berichten uit de media. GroenLinks Tweede Kamerlid Ineke van Gent heeft inmiddels naar aanleiding van een bericht op nu.nl Kamervragen gesteld aan minister Eurlings. Zij wil de Minister bij vervoersbedrijven er op aan gaat dringen dat er een groepskaart ontwikkeld wordt. Goed nieuws voor GroenLinks: nog voor de Kamervragen zijn gesteld, blijkt de gevraagde kaart al in ontwikkeling te zijn.