fbpx

In Beeld: het nieuwe station van Delft

19 feb 2015 18:58

Van 22 t/m 27 februari rijden er geen treinen tussen Schiedam Centrum en Den Haag Hollands Spoor om het nieuwe Delftse station aan te sluiten op het spoorwegnetwerk. Vanaf 28 februari rijden de treinen voortaan ondergronds rond het station van Delft. Treinreiziger.nl nam alvast een kijkje.

Het moderne nieuwe station kan straks veel meer treinreizigers verwerken. Het oude station was niet toegankelijk voor mindervaliden. Vanaf 28 februari zijn alle perrons bereikbaar per lift, waardoor de toegankelijkheid verbetert. Ook aan blinden is gedacht, bijvoorbeeld door trapleuningen met braille.

Voor reizigers die met de fiets naar het station komen is er ook goed nieuws: er komt onder de grond een fietsenstalling voor 5.000 fietsen. Die wordt gratis toegankelijk voor iedereen die korter dan twee weken zijn fiets wil parkeren. Per rij wordt bovendien getoond hoeveel vrije plekken er nog zijn. Boven de grond komt er ook nog eens ruimte voor 3.700 fietsen, waardoor er in totaal plek is voor 8.700 fietsen. Dat is meer dan nu (7.300 plekken).

In de stationshal komen negen winkeltjes, dat zijn er drie meer dan nu. Er komt onder andere een Smullers bij, en een bloemenwinkel. 

Foto´s: Stefan Verkerk