fbpx

Ineke van Gent wordt regiodirecteur bij NS

30 jan 2013 16:29

Voormalig Tweede Kamerlid Ineke van Gent van GroenLinks gaat aan het werk bij NS. 

De voormalige politica, die in de Kamer zat van 1998 tot 2012, gaat vanaf 15 februari werken bij NS als regiodirecteur NoordOost. De functie omvat de provincies Overijssel, Gelderland, Drenthe, Friesland en Groningen.

In de Kamer was Van Gent vaak actief aanwezig in debatten over het openbaar vervoer. Ze had dikwijks kritiek op het te grote aantal storingen op het netwerk. Ze had ook vaak kritiek op de minister van Infrastructuur Schultz. Volgens Van Gent spendeerde zij het absolute minimum aan het spoorvervoer.

Ze noemde NS vorig najaar nog ´een ordinaire brievenbus-bv´ toen bleek dat NS een constructie had opgetuigd om belasting te ontwijken. Eerder vroeg Van Gent zich af of NS ´van de pot gerukt´ was, toen het bedrijf voorstelde om in sprinters zonder toilet een plaszak beschikbaar te stellen voor reizigers met hoge nood.

Van Gent neemt de functie bij NS over van Arjan Bleeker. Zijn werk verhuist naar Eindhoven, waar hij de verantwoordelijke van NS wordt voor de verbouwing van het station.