fbpx

Internationaal treinverkeer hervat maar gehinderd door materieeltekort

14 jan 2011 12:03

Tussen Arnhem en Emmerich is er weer treinverkeer mogelijk. Dinsdag kwam ICE 123 (Amsterdam -> Frankfurt) bij Zevenaar in aanrijding met een goederentrein, waardoor het treinverkeer gestremd raakte.

Vrijdag zijn alle beperkingen voorbij, maar vanwege een tekort aan ICE treinen moeten reizigers wel rekening houden met een extra overstap. Daarnaast zorgde een nieuwe versperring ervoor dat vrijdagmorgen het traject Arnhem – Zevenaar enige tijd gestremd was. Hierdoor moesten reizigers alsnog rekening houden met vertraging. Deze verstoring is naar verwachting rond 13u verholpen, daarna gelden alleen nog de beperkingen van het materieeltekort.

Extra overstappen
Door het tekort worden de meeste ICE treinen tussen Amsterdam en Emmerich vervangen door Nederlands materieel. In Emmerich kunnen reizigers overstappen op de ICE naar Keulen en Frankfurt. De ICE Amsterdam – Basel wordt niet getroffen door het materieeltekort.

Het materieeltekort zorgt al sinds de Kerst dat reizigers in veel gevallen in Emmerich moeten overstappen. Tijdens de sneeuwval van december zijn er veel ICE´s defect geraakt, waardoor er nu nog steeds een materieeltekort is.

Foto: Martin de Jongh