fbpx

Internet trein blijft tot aanbesteding bij T-Mobile

28 mrt 2014 21:59

De gratis wifi-dienst in de treinen van de Nederlandse Spoorwegen blijft voorlopig nog lopen via het netwerk van T-Mobile. NS wordt wel zelf verantwoordelijk voor de uitvoering van het gratis internet. De naam van het wifi-netwerk wordt veranderd in ´Wifi in de trein´. Dat zeggen de woordvoerders van de twee bedrijven.

De telecomprovider heeft een voorlopige verlenging gekregen van het contract in aanloop naar een nieuwe openbare aanbesteding. Het oude contract liep tot 1 april. Wanneer de nieuwe aanbesteding plaatsvindt is nog niet precies bekend, aldus de NS-woordvoerder.

Over de snelheid van het netwerk wordt geregeld geklaagd. De naamsverandering van het netwerk moet voorkomen dat gebruikers contact opnemen met T-Mobile als er storingen zijn, terwijl NS de contactpersoon is.

T-Mobile verzorgt de gratis internetverbinding in de treinen van NS sinds maart 2010 via haar 3G-netwerk. De provider had de openbare gunning destijds gewonnen van KPN. Vorig jaar werd het contract verlengd met een jaar. KPN verzorgt wifi op de stations.

Door: Novum