fbpx
De Thalys op Schiphol

InterRail: naar Parijs of Brussel per Thalys

26 aug 2015 15:41

Voor sommigen is Parijs de stad van de liefde, anderen zijn weer bijzonder te spreken over de architectuur van de Franse hoofdstad, en een derde groep bezoekt Parijs om Mona Lisa te zien glimlachen. Wat de reden ook is, met een InterRail-ticket zit je voordat je het weet op een terrasje aan de Seine, en dat ook nog eens tegen een betaalbare prijs. Al vanaf 25 euro (naast je InterRail pas).

In het algemeen is een InterRail-ticket niet geldig in eigen land; in de meeste gevallen Nederland dus. Voor een reis naar Parijs met de Thalys geldt echter een uitzondering. Al vanaf Amsterdam, Schiphol of Rotterdam is je kaartje geldig. Vooraf reserveren is verplicht. Je kunt bij de Treinreiswinkel bij het kopen van InterRail direct aangeven voor welke treinen je wilt reserveren. 

Tarieven
Het 25 euro tarief wordt alleen aangeboden in de 2e klas. Heb je een 1e klas InterRail-ticket? Dan mag je ook in de Thalys 1e klas reizen. Dan betaal je 
35 euro om comforatebel in de eersteklas te reizen naar de Franse hoofdstad. In de trein krijg je dan ook een hapje en een drankje. 

Andere opties
Besparen op de toeslag van 25 euro voor een ritje in de tweedeklas naar Parijs? Dat is soms mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld door pas in Antwerpen of Brussel in de Thalys te stappen. Je betaalt dan 20 euro. Deze optie is echter alleen interessant voor mensen die binnen Nederland gratis (of met forse korting) reizen. Immers, de treinreis tot aan de grens is niet gratis. Een andere optie is om naar Lille te reizen en vervolgens op dit station de TGV richting Parijs te pakken. Ook bij deze optie moet u er zelf voor zorgen dat u op een goedkope manier naar de grens reist. Dit kan bijvoorbeeld ook per bus.

Thalys naar Brussel
Parijs is voor de meeste Thalys reizigers de eindbestemming. Maar je kunt de Thalys ook gebruiken om naar Brussel te reizen. Dan kun je met InterRail voor slechts 15 euro een kaartje kopen naar Brussel. Dit is op basis van de 2e klas. In de 1e klas kost dit ritje 25 euro (in combinatie met een 1e klas InterRail-pas!). De Thalys naar Brussel wordt vaak gebruikt door reizigers die naar Londen willen gaan. 

1 gedachte aan “InterRail: naar Parijs of Brussel per Thalys”

  1. Solizama Tchagouni schreef:

    Ik wil enkel en retour kaartje kopen

Reacties zijn gesloten.