fbpx

Inzet bussen rondom Zwolle verloopt eerste dag zeer soepel

De inzet van bussen door de NS op bijna alle trajecten van en naar Zwolle is de eerste dag nagenoeg vlekkeloos verlopen. Er waren ruim voldoende bussen beschikbaar om de reizigers te vervoeren.

Dit weekeinde rijden er vanuit Zwolle alléén treinen naar Kampen; naar Meppel, Olst en ´t Harde. Tussen ´t Harde en Meppel rijden snelbussen om voor reizigers tussen de Randstad en het noorden zo min mogelijk vertraging te veroorzaken. Met deze grote businzet zijn de eerste dag nauwelijks problemen gepaard gegaan. Op twitter wordt er bijna louter lof gesproken over de businzet, wat bijzonder is bij de NS.

Berichtgeving vooraf
Reizigers zijn ook erg te spreken over de informatievoorziening vooraf over de werkzaamheden. Er zijn in de betrokken stations en treinen meermaals folders uitgedeeld om zoveel mogelijk reizigers op de hoogte te brengen van de aangepaste situatie gedurende negen dagen. Op de website van de NS stond lang van tevoren een speciale pagina met de aanpassingen.

Tijdens de werkzaamheden
Gedurende de werkzaamheden staat met borden duidelijk aangegeven waar de bussen vertrekken en zijn er veel NS-medewerkers aanwezig om reizigers de weg te wijzen. Nieuw bij deze werkzaamheden is dat de NS´ers de treinvervangende bussen kunnen volgen, en dus beter weten hoe de businzet verloopt. In de stations worden regelmatig aardigheidjes uitgedeeld, zoals ijs bij goed weer en water.

Harlingen Haven
Mensen die op weg zijn naar de veerboot in Harlingen, kunnen vanaf ´t Harde reizen met een directe bus. Achter deze bus zit een fietsaanhanger, zodat reizigers fietsen ondanks de businzet mee kunnen nemen.

Beschrijving bij de foto´s
Foto 1: Station Zwolle zaterdag overdag.
Foto´s 2 en 3: De bewegwijzering naar en bij de bussen in Zwolle.
Foto 4: Het verlengde perron van station ´t Harde, dat gemaakt is om de daar kerende Intercity´s van/naar de Randstad te kunnen laten stoppen.
Foto 5: Station Zwolle zaterdagavond

Foto´s met dank aan Arjan Bleeker en Dries Visser.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *