fbpx

Kamer wil laadpalen voor mobieltje op station

04 feb 2014 17:57

Het kabinet en de Nederlandse Spoorwegen moeten onderzoeken of er op stations en perrons laadpalen kunnen komen waarmee reizigers hun mobiele telefoons, tablets en laptops kunnen opladen. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dinsdag een oproep daartoe van GroenLinks.

Omdat de gele informatieborden op NS-stations op veel plaatsen zullen verdwijnen, zijn mensen volgens die partij steeds afhankelijker van reisinformatie op hun mobiele apparatuur. Bovendien gaat het nog lang duren voordat er in treinen ook stopcontacten zijn in de 2e klas. Als tussenoplossing zou NS daarom laadpalen op stations en perrons moeten plaatsen.

"Met een lege telefoon kun je niets. Als er minder informatie beschikbaar is op de borden, is het des te belangrijker dat je je telefoon kunt opladen op de stations´´, aldus GroenLinks-Kamerlid Liesbeth van Tongeren. Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) noemde de laadpalen vorige maand al een interessante gedachte, omdat dit het comfort van treinreizigers ten goede komt. Ze zal erover overleggen met NS.

Over het weghalen van de informatieborden met aankomst- en vertrektijden van treinen is NS overigens nog in gesprek met consumentenorganisaties, omdat die vonden dat het bedrijf daarmee veel te hard van stapel loopt. Nu zijn er nog 3400 gele borden. Dat aantal zou worden teruggebracht naar 700.

(c) ANP

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *