Kerstmarkt Valkenburg goedkoop per trein

Valkenburg staat wereldwijd bekend vanwege haar gezellige kerstsfeer. Volgens CNN behoort het stadje daarom ook thuis in de top 10 kerststeden van de wereld (onderzoek 2013 en 2014). Ontdek dit verborgen pareltje goedkoop met de trein!

Dankzij de Spoordeelwinkel is de kerstmarkt van Valkenburg vanuit heel Nederland bereikbaar voor slechts 23 euro. En dat is inclusief kerstwafel met glühwein of warme chocomel. Ook inbegrepen is een e-ticket voor kerstsok met kortingsvouchers, plattegrondje en verrassing. Deze aanbieding is alleen in november te koop. Reizen kan vanaf 13 november 2015 t/m 3 januari 2016.

In het kleine stadje in Zuid-Limburg worden tijdens de kerstperiode verschillende activiteiten georganiseerd. Een groot succes zijn de ondergrondse kerstmarkten in de Fluweelengrot en in de Gemeentegrot. Maar ook boven de grond zijn er tegenwordig vele activiteiten (overzicht).

De treinreis naar Valkenburg moet doordeweeks na 9:00 uur plaats vinden. In het weekend mag je de gehele dag op stap. Je kunt ook kiezen om voordelig in de 1e klas naar de Valkenburgse Kerstmarkt te reizen. Dat kost 30,50 euro per persoon.

Duurder, maar wel nostalgischer, is de stoomtrein die op zaterdag 19 december vanuit Rotterdam naar Valkenburg rijdt. Deze stoomtrein stopt onderweg ook te Gouda en Utrecht. De stoomtrein van SSN Nederland vertrekt omstreeks 8:00 uur vanuit Rotterdam en komt zo´n vier uur later aan in Valkenburg. ´s Avonds gaat de stoomtrein weer terug omstreeks 18:30 uur. Een retourtje voor deze speciale trein kost 79 euro, donateurs krijgen 10 euro korting. Voor dat bedrag reis je dus tot 8 uur lang met een stoomtrein dwars door Nederland en kun je genieten van Nederlands bekendste kerstmarkt.

This post was last modified on 8 november 2016 10:09

Share

Recent Posts

Trein naar Berlijn, vanaf € 10 met GoVolta: een betaalbare reiservaring

Vanaf 1 mei 2024 wordt reizen naar Berlijn een stuk toegankelijker en betaalbaarder dankzij de…

19 uur terug

Denkend aan Zwitserland of liever Reizend naar Zwitserland?

Terwijl het televisieprogramma "Denkend aan Zwitserland" van Omroep Max de harten van vele Nederlanders verovert,…

1 dag terug

Vakantie Zwitserland per trein? Tips en tricks

Zwitserland, bekend om zijn adembenemende landschappen, knusse bergdorpjes en efficiënte treinnetwerk, is de perfecte bestemming…

1 dag terug

Nieuw vervoersplan bij extreem winterweer moet ervoor zorgen dat deel van alle treinen kan blijven rijden

Een nieuw collectief vervoersplan van treinvervoerders moet ervoor zorgen dat zo'n 15 procent van alle…

2 dagen terug

Bijna helft van alle IC Direct-treinen op HSL vertraagd door werkzaamheden en problemen op spoor

De afgelopen maand was 47 procent van alle IC Direct-treinen op de HSL (Breda-Rotterdam-Amsterdam) vertraagd,…

3 dagen terug

Reserveren verplicht voor de ICE Amsterdam – Frankfurt / Basel

Wil je met de trein naar Duitsland? Als je gebruik maakt van de ICE Amsterdam-…

3 dagen terug