fbpx

Kerstmarkt Valkenburg goedkoop per trein

Valkenburg staat wereldwijd bekend vanwege haar gezellige kerstsfeer. Volgens CNN behoort het stadje daarom ook thuis in de top 10 kerststeden van de wereld (onderzoek 2013 en 2014). Ontdek dit verborgen pareltje goedkoop met de trein!

Dankzij de Spoordeelwinkel is de kerstmarkt van Valkenburg vanuit heel Nederland bereikbaar voor slechts 23 euro. En dat is inclusief kerstwafel met glühwein of warme chocomel. Ook inbegrepen is een e-ticket voor kerstsok met kortingsvouchers, plattegrondje en verrassing. Deze aanbieding is alleen in november te koop. Reizen kan vanaf 13 november 2015 t/m 3 januari 2016.

In het kleine stadje in Zuid-Limburg worden tijdens de kerstperiode verschillende activiteiten georganiseerd. Een groot succes zijn de ondergrondse kerstmarkten in de Fluweelengrot en in de Gemeentegrot. Maar ook boven de grond zijn er tegenwordig vele activiteiten (overzicht).

De treinreis naar Valkenburg moet doordeweeks na 9:00 uur plaats vinden. In het weekend mag je de gehele dag op stap. Je kunt ook kiezen om voordelig in de 1e klas naar de Valkenburgse Kerstmarkt te reizen. Dat kost 30,50 euro per persoon.

Duurder, maar wel nostalgischer, is de stoomtrein die op zaterdag 19 december vanuit Rotterdam naar Valkenburg rijdt. Deze stoomtrein stopt onderweg ook te Gouda en Utrecht. De stoomtrein van SSN Nederland vertrekt omstreeks 8:00 uur vanuit Rotterdam en komt zo´n vier uur later aan in Valkenburg. ´s Avonds gaat de stoomtrein weer terug omstreeks 18:30 uur. Een retourtje voor deze speciale trein kost 79 euro, donateurs krijgen 10 euro korting. Voor dat bedrag reis je dus tot 8 uur lang met een stoomtrein dwars door Nederland en kun je genieten van Nederlands bekendste kerstmarkt.