fbpx
Foto: Herman Opmeer

Kleine opstartproblemen bij nieuwe vervoerder EBS

12 dec 2011 18:37

Vervoerder EBS zet vanaf vandaag haar volledige nieuwe vloot bussen in. De in Nederland nieuwe vervoerder heeft per zondag de concessie Waterland van Arriva overgenomen. Over het algemeen verliep de eerste werkdag zonder grote problemen. Wel meldt de vervoerder enig ongemak doordat de apparatuur in de bussen nog niet helemaal gereed is.

Zondag 11 december is EBS zonder grote problemen gestart met de concessie Waterland (ten Noorden van Amsterdam). Wel waren er wat kleine problemen doordat tientallen actievoerders de doorgang van de bussen blokkeerden. De actie was gericht tegen het Israëlische moederbedrijf Egged. Die zou bussen inzetten naar Israelische nederzettingen en palestijnen weigeren, tot woede van de actievoerders. Door ingrijpen van de politie bleef de hinder beperkt.

Vandaag kon EBS ongehinderd aan de slag. Anders dan op zondag is gedurende de werkweek vrijwel de gehele vloot nodig. Die hele vloot zet EBS dan ook in, maar de vervoerder liet weten nog wel te kampen met kleine opstartproblemen. 

"Helaas is de apparatuur in een aantal bussen nog niet helemaal gereed. Het gaat met name om een deel van de touringcars die op de Bizzliner (voormalige Qliner) worden ingezet. Deze rijden daardoor nog zonder digitaal lijnnummer en bestemming" schrijft de vervoerder op haar website. In die touringcars waar de apparatuur nog niet werkt zal ook de OV-chipkaart niet werken. Reizigers kunnen daar reizen zonder in- en uit te checken. Ook kan het voorkomen dat in de Bizzliner de rolstoellift nog niet werkt.

De nieuwe bussen van EBS zijn voorzien van gratis internet.

Foto: (c) EBS / Herman Opmeer