fbpx

Kleine wijziging dienstregeling Alkmaar – Utrecht per 2010

10 jan 2009 17:45

Het aantal treinen van en naar Amsterdam is de afgelopen jaren fors gegroeid. Om de dienstregeling beheersbaar te houden en vertraging te minimaliseren heeft de NS een aantal wijzigingen aangekondigd. In dit kader zullen er per 13 december 2010 een aantal veranderingen voor doen:

 • Nu gaan de stoptreinen vanuit Uitgeest door naar Almere Oostvaarders of Amersfoort. Dat zal veranderen.
 • Per 13 december 2010 gaan er van Uitgeest via Amsterdam en Woerden twee stoptreinen rijden naar Rotterdam. Twee andere stoptreinen gaan van Uitgeest naar Amsterdam en in de spits door naar Utrecht en Rhenen. Deze treinen zullen niet stoppen te Amsterdam Muiderpoort, maar wel te Amsterdam Amstel.
   
 • De treinen uit Almere Oostvaarders gaan naar verwachting doorrijden naar Schiphol.
 • De stoptreinen uit Amersfoort zullen gaan eindigen te Amsterdam (en dus niet meer verder rijden naar Uitgeest)
   
 • De dienstregeling van de intercity Den Helder – Nijmegen zal iets wijzigen. Reizigers uit Noord Holland krijgen een snellere verbinding met Amsterdam. En reizigers van Amsterdam naar Utrecht krijgen eveneens een snellere verbinding. Reizigers vanuit Noord-Holland naar Amsterdam Sloterdijk en Amsterdam Amstel krijgen juist een langere reistijd (2 minuten).
   
 • Door gewijzigde treintijden krijgen een aantal stoptreinreizigers die in Uitgeest moeten overstappen een langere reistijd (tot circa 10 minuten)
   

De bovengenoemde veranderingen zijn nog niet definitief. De NS heeft aan consumentenorganisaties advies gevraagd.