fbpx
Foto: archief / eerdere actie (c) Stefan Verkerk

Kruidvat treinkaartje: € 15 – € 17 p/s

klok 12 feb 2020 9:29

Voordelig met de trein op stap? Vanaf maandag 17 februari verkoopt Kruidvat treinkaartjes. Het gaat om een dagretour (geldig tussen twee stations naar keuze) die je kunt gebruiken t/m 13 april 2020. De goedkope treinkaartjes zijn niet geldig in de ochtend- en avondspits. Treinkaartjes zijn beschikbaar vanaf € 15.

 

Prijs Kruidvat treinkaartje

Dat meldt Kruidvat. De prijs van het treinkaartje is afhankelijk van het aantal retourtjes dat je koopt. Koop je één Kruidvat treinkaartje, dan betaal je € 17. Koop je er twee? Dan daalt de prijs per stuk naar 16 euro. Wil je er drie of meer kopen? Dan betaal je 15 euro per treinkaartje. De verkoop start op 17 februari en loopt t/m 1 maart. Het betreft e-tickets, die kun je gebruiken t/m 13 april 2020. Na aankoop krijg je een vouchercode die uiterlijk op de reisdag zelf dient te verzilveren via ns.nl/kruidvat. Na verzilveren is er niets meer aan te passen. Verzilver dus pas als je zeker weet dat je gaat reizen.

Alleen geldig in de daluren

Het treinkaartje is alleen geldig tijdens de daluren. Concreet betekent dit je in het weekend (zaterdag en zondag) en op feestdagen kunt reizen wanneer je wil. Reis je doordeweeks? Dan mag je alleen reizen voor 6:30 uur, tussen 9:00 – 16:00 uur en na 18:30 uur (t/m 4:00 uur de volgende ochtend). Let op: in de spits moet je daadwerkelijk uit de trein zijn, ongeacht hoe laat je treinreis begonnen is. Alleen als je door vertraging op het spoor dit niet lukt, mag je de reis afmaken.

Dagretour

NS lijkt gestopt te zijn met goedkope dagkaarten. Dit betreft dus een dagretour. Dat betekent dat je niet kriskras door Nederland mag, maar alleen mag reizen tussen twee stations naar keuze. Tussen de gekozen stations mag je reizen via de routes die de NS reisplanner je adviseert (zonder via-station). Binnen die route mag je de reis onderbreken.

Geldigheid bij vervoerders

De Kruidvat treinkaartjes zijn geldig bij vrijwel alle vervoerders. Behalve NS doen ook Arriva, Connexxion, Breng, Qbuzz, Blauwnet en Keolis mee met de actie. Let wel: alleen in de treinen (en bij werkzaamheden/storingen in de treinvervangende bussen), dus niet in de stads- en streekbussen. Een Kruidvat treinkaartje is ook niet geldig in de Eurostar en Thalys. Ook zijn de treinkaartjes alleen geldig binnen Nederland. Wil je met Intercity Direct (tussen Schiphol – Rotterdam v.v.) of ICE een binnenlandse reis maken? Dan dien je een toeslag te betalen. Voor alle reguliere intercity’s, Sprinters, stoptreinen en sneltreinen hoef je uiteraard niet bij te betalen.

5 gratis foto’s

Leuk extraatje: bij Kruidvat kun je 5 foto’s afdrukken. Daarvoor heb je deze voucher nodig. Het gaat om foto’s van het formaat 10×15 cm. De fotovoucher is geldig t/m 1 oktober 2020.

Trekpleister

Deze actie is niet alleen te koop bij Kruidvat, maar ook bij Trekpleister. Kruidvat is eigendom van Trekpleister. De voorwaarden en tarieven zijn exact hetzelfde. Alleen kun je bij Trekpleister niet terecht voor gratis foto’s. Zie Trekpleister treinkaartjes.

Deze treinactie is door niemand gemeld. Tips voor goedkope treinkaartjes belonen we onder voorwaarden met een cadeaubon. Tips kun je sturen naar [email protected]

60 gedachten over “Kruidvat treinkaartje: € 15 – € 17 p/s”

 1. G. van der Zwaag schreef:

  Ik hopp toch echt dat er in de toekmst wel weer dagkaarten komen bij de deelnemende supermarkten

  1. Maria en Ton Joris schreef:

   Dat hopen wij ook, en vele met ons…..

   1. lezer schreef:

    Ik maak er geen gebruik meer van. Het is alleen nog interessant voor mensen die een dagje naar Groningen of Maastricht willen. Of andersom: Tukkers die eens een dagje Amsterdam of Den Haag willen doen. Maar dan houdt het wel een beetje op.

    1. Emmashley schreef:

     maak wel gebruik van de goedkope treinkaartjes, maar omdat we pas vanaf 9.00 uur mogen reizen zijn wij pas rond 12.00 uur in Amsterdam of Utrecht en in Rotterdam nog later vanuit Delfzijl.

    2. Stev schreef:

     Wie vroeg op kan staan, kan reizen vóór 630 met de Dalurenkaart.
     Dan is het 40% korting, en tot 4 personen reizen mee op korting.
     Koop voor de terugreis een enkele reis van 11.50, ben je nog redelijk goedkoop een dag weg (en je hebt de hele dag!)

  2. Anna schreef:

   Zie aktie van de dag dagretour 19 euro

   1. Maria schreef:

    Kun je beter voor € 19 op http://www.spoordeelwinkel.nl een Dagretour kopen. Dan mag je vanaf 9.00 uur reizen,ook in de middagspits. En je krijgt er ook nog een voucher voor Doppio voor koffie of thee met tiramisu bij.

    1. Maria schreef:

     En in het weekend mag je de hele dag reizen

  3. gerard schreef:

   In het verleden had je kaartjes 13,50 euro kon je in een weekend dag van hot naar her reizen dat was leuk vrijheid bljheid.

 2. G. van der Zwaag schreef:

  hopp = hoop

  1. Heinrich H. schreef:

   In welke streektaal dan?

   1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

    Correctie van een typfout

 3. Frans Eekhout schreef:

  …Plussen én Minnen…
  1) Jammer dat het helaas géén DAG-kaarten meer zijn en men kris-kras door Nederland kan reizen en alleen tussen twee vooraf opgegeven stations, waar men nog een beetje creatief mee kan reizen. Bijvoorbeeld Heerlen naar Den Haag Centraal A) heenweg via Utrecht C, stop aldaar, B) terug via HSL lijn met stops in Rotterdam C, Breda of andersom enz.
  2) Men alleen vanwege de “spitsdrukte” doordeweeks alleen in de daluren mag reizen. 2018 Was blijkbaar het laatste jaar waar de huidige nadelen gelukkig nog niet voorkwamen en ik zonder spitsbeperking, “kriskrassend” door Nederland kon reizen, nu is het helaas pindakaas…!
  Maar ja beter iets dan niets als men voor een “prikkie” nog ergens met reductie kan treinreizen en vooral in het weekend bij hopelijk MOOI en zonnig en windstil (!) weer een evenement kan bezoeken zonder spitsbeperking. Met de Huishoudbeurs van 22 februari t/m 1 maart 2020 zal er best een run op deze Kruidvat dagretours kunnen ontstaan en op de route naar Amsterdam RAI SUPER DRUK kunnen worden, hou daar bij een reisplanning rekening mee ! Is tegen bijbetaling eerste klas reizen mogelijk ? ? ? … EN mag men bij storing een omweg maken met dit Kruidvat kaartje ? !
  Volgen er soms ook goedkope Kruidvat of AH dagretours als de Formule 1 in Zandvoort – 1 t/m 3 mei – of tijdens SAIL Amsterdam -12 t/m 16 augustus – worden gehouden, laten we het hopen van wel ! Voor alle treinreizigers toch nog een prettige reis toegewenst !

  1. Wouter G. schreef:

   Als je af en toe kris kras wil reizen, is het NS Flex weekend/dal vrij abonnement beter. Vooral omdat deze per maand is aan te passen of uit te zetten.

  2. appie H. schreef:

   Nou,dat zal niet,met koningsdag zyn de actiekaartjes ook nooit,geldig,N denkt ook,ze gaan dr toch wel heen,of t nou duur is of niet…..

  3. Reiziger 2.0 schreef:

   Misschien is het een kleine tip voor als je toch kris kras door Nederland wil reizen:

   Als beginstation vul je Buitenpost (Friesland) in en als eindstation Valkenburg / Kerkrade Centrum. Je krijgt gegarandeerd alleen de opmerking: “Goh, u maakt vandaag wel veel kilometers”.

   Dus nooit je eigen woonplaats en de eigenlijke bestemming intypen

   1. HvD schreef:

    Deze keuze heb ik ook vaak gemaakt : een retour invoeren : van Breda of Vlissingen naar Buitenpost. En daarmee kan je vanuit het zuiden naar zowel Groningen als Leeuwarden reizen!

 4. E.J.A. Heusinkveld schreef:

  De Spoordeelwinkel heeft voor 19 Euro momenteel een kaartje waar men wel mee mag reizen in de middagspits.

  1. seya schreef:

   But payments can not be done using a credit card. It only allows iDEAL.

   1. dries molenaar schreef:

    Dat should work for most.

  2. Wouter schreef:

   Vandaar dat ik de treinkaartjes van Spoordeelwinkel steeds interessanter vindt worden en dit soort acties niet.

   1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

    Kan ik begrijpen, ik vrees alleen voor korte tijd. Omdat NS heeft aangekondigd dat ook de Spoordeelwinkel treinkaartje in principe een avondspits beperking krijgt.

    1. Janneke 1 schreef:

     Dat is balen.

 5. L.vd B schreef:

  Zo is het leuke en handige ervan af. Alleen tussen twee van te voren vastgestelde stations, zonder mogelijkheid via, en niet tijdens middagspits, dat alles maakt het een schijnaanbieding.

  1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   Dat is echt onzin. Dan heb je nooit het normale tarief betaald. Dat het minder aantrekkelijk is geworden klopt, maar het is daadwerkelijk fors goedkoper dan het normale tarief, dat oploopt tm meer dan 50 euro.

   1. Zeeuw schreef:

    Dat klopt, ik heb nooit het normale tarief betaald voor lange trajecten, dat kunnen veel mensen niet betalen, waaronder ik.

  2. Reiziger 2.0 schreef:

   Beste @L. vd B: nJe kan wel kris kras door Nederland reizen, als je maar wat creatiever plant:

   Als beginstation vul je Buitenpost (Friesland) in en als eindstation Valkenburg / Kerkrade Centrum (Limburg). Je krijgt gegarandeerd alleen de opmerking: “Goh, u maakt vandaag wel veel kilometers”.

   Dus nooit je eigen woonplaats en de eigenlijke bestemming intypen.
   Dus wees slim en kijk even naar dit voorbeeld 😉👍!

   1. Annemiek schreef:

    Als je die stations invult, mag je nog steeds niet kriskras door Nederland reizen.

  3. Wouter schreef:

   Misschien een leuke actie voor de volgende keer. Een dagretour waarbij via een vooraf opgegeven treinstation kan reizen.

   1. Annemiek schreef:

    Dat zie ik niet gebeuren, want het zal dan weer extra opties opleveren om niet te reizen op een wijze waarvoor het kaartje eigenlijk bedoeld is. Dan vullen mensen van Valkenburg naar Buitenpost via Den-Helder of Vlissingen in.

 6. seya schreef:

  Hi,
  Is it possible to purchase the Kruidvat train ticket from outside Netherlands?

  1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   I need check on 17 februari, but i dont think so. I think you need pay with iDEAL, but maby it is possible with creditcard.

   1. Annemiek schreef:

    Normally Mastercard and Visa are accepted for payment in the Kruidvat.nl webstore.

  2. dries molenaar schreef:

   If you have means to deal with iDeal 🙂 You will receive a vouchercode per email which needs to be activated for the trip.

 7. Jetty schreef:

  Het blijft nog steeds de moeite waard om voor een aantal retourreizen zo’n kaartje te kopen als je het vergelijkt met de normale tarieven. En na 09.00 u zit je zelf niet in de spits en na 18.30 u terug heb ik ook niet als probleem ervaren, want als ik dagje weg ga heb ik die uren echt wel nodig en volop besteed.
  En als je je kaartje al hebt geprint en er blijkt storing te zijn, waardoor je plannen onverhoopt veranderen,kan je een nieuwe code vragen op een bepaald tlf nummer.

 8. WIM BOSCH schreef:

  IN BELGIE BETER GEREGELD
  VOOR 65+ MAAR 7 EURO VOOR EEN DAGRETOUR
  OOK GELDIG VOOR NEDERLANDERS

  IK MAAKTE VROEGER OOK GEBRUIK VAN DE VOORDEEL KAARTJES MAAR VIND HET NU TE DUUR EN TE MOEILIJK

  1. Annemiek schreef:

   In Nederland kunnen 60+-ers bij hun dal voordeel-abonnement 7 keuzedagen aanschaffen voor 26 euro. Voor 3,71 per dag kriskras door het land rijden. Prima geregeld! Ook geldig voor Belgen.

   1. Henny schreef:

    Klopt Annemiek, maar we zijn Nederlanders en gaan we dus zeuren over de eenmalige 7,50 Euro die we dan eerst moeten betalen voor de OV chipkaart. Veel mensen zijn gewend om in problemen te denken, en als die er niet direct zijn, dan bedenken we er een. Maar je hebt gelijk, en ik heb dus al jaren zo’n kaart.

    1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

     Ov chipkaart wordt als goed is gratis geleverd bij aanschaf abonnement

   2. WIM BOSCH schreef:

    BEDANKT VOOR DE TIP

   3. Anoniem schreef:

    Ja geweldig! Ik ben echt aan het aftellen. Inmiddels heb ik gehoord dat ook dit soort acties minder gaan worden. Dus misschien toch meer leven met het geluk van een gratis kop koffie bij Doppio bij mijn wekelijks retour naar mijn vader

 9. Frans Eekhout schreef:

  Bedankt voor de leuke tips vraag ik mij af waarom NS en co nu alleen dagretours en geen dagkaarten hanteren, zou dat A) zijn omdat het om bedrijfseconomische redenen gaat, B) niet winstgevend voor de maatschappijen is, C) de reismobiliteit en dus de drukte te beperken en te kanaliseren, of D) andere onverklaarbare redenen om het gemak van kris-kras actiekaarten af te schaffen en mensen te “dwingen” om alleen van A naar B en niet tot en met Z te reizen ?

 10. marian schreef:

  Koop ze via vakantie veiling, daar heb je wel dagkaarten

  1. Zeeuw schreef:

   Oh, waar dan? https://www.vakantieveilingen.nl/i/goedkope-treinkaartjes Ik zie alleen dagretours, en met dezelfde beperkende voorwaarden.

   1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

    Klopt. Vorig jaar had actie van de dag dagkaarten, maar ze worden niet meer aangeboden.

  2. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   Heb je een link? Dat zijn ook dagretours, of je moet een actie weten die ik niet ken.

 11. guidootje schreef:

  verdomme….ik zoek een dagdalkaart voor zaterdag 18 april

  1. Hildebrand, treinreiziger.nl schreef:

   Mag ook zonder te vloeken. Ik verwacht dat er vanaf 1 maart dagretours beschikbaar zijn voor die datum.

   1. guidootje schreef:

    Thanks voor de feedback. Hopelijk verkrijgbaar via de winkel of site voor mensen die geen iDeal hebben m.a.w. de Belgen 🙂

    1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

     Ik verwacht dat de actie van ActievandeDag/VakantieVeilingen ook verlengd gaan worden. Wellicht niet per 1 maart. Daar kun je ook met creditcard betalen.

   2. Anoniem schreef:

    Hoe zeker is die verwachting? En wie gaat die kaartjes dan leveren?

    1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

     Ik kan natuurlijk geen garanties geven, maar Spoordeelwinkel heeft de afgelopen jaren altijd iedere maand een aanbieding gehad. En ook actievandedag en Vakantieveilingen hebben de afgelopen jaren onafgebroken acties.

 12. Pieter schreef:

  Ik snap bovenstaande reacties niet: “ik hoop dat er binnenkort nieuwe acties zijn”
  In de kop staat toch dat er weer een actie van de Kruidvat komt van 17 februari t/m/ 13 april?

 13. Anoniem schreef:

  Mijn zoon en ik balen daar ook van we kunnen dan niet meer kris kras reizen omdat mijn zo van treinen houd

 14. vlecht schreef:

  Is al vermeld dat een identieke actie ook te koop is bij Trekpleister? Niet online verkrijgbaar, overigens.

  1. Anoniem schreef:

   U heeft gelijk. Dat is exact dezelfde actie. Weer 2 actie’s tegelijk en daarna weer maanden lang wachten tot de volgende actie komt zeker?

   1. Treinreiziger.nl (Hildebrand) schreef:

    Trekpleister is in handen van Kruidvat, dus vandaar.

 15. Laurens Smid schreef:

  Je kan ook vanuit je vertrek plaats reizen naar Winterswijk dan kan je zowel via Arnhem als via Apeldoorn reizen.

 16. Anoniem schreef:

  En je kunt upgraden naar eerste klas voor €5,-

 17. willem schreef:

  ik probeer een kruidvat retourtje te kopen, vul alles in en druk vervolgens op Kaartje kopen. Het volgende moment zit ik weer op de startpagina en mag/moet opnieuw beginnen. Ik verkoop mijzelf voor dom en herhaal deze procedure 6 maal !!
  Nu zit ik op deze plek….
  Ik zal er géén kaartje kunnen kopen, maar misschien wat hulp van buitenaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.