X

Kruidvat treinkaartje weekend: € 13,99. Reizen t/m 22 oktober

Lekker een zaterdag of zondag treinen? Kruidvat verkoopt vanaf 18 juli weer goedkope treinkaartjes voor het weekend. Dit keer gaat het niet om een wegwerpkaartje, maar om een e-ticket. Uitprinten is niet noodzakelijk, tonen via de NS Reisplanner Xtra app voldoet ook. De reis moet plaats vinden op een zaterdag of zondag tussen 22 juli en 22 oktober 2017.

Het treinkaartje kost 13,99 euro per stuk. Wie een Kruidvat Voordeelkaart heeft, kan met 150 spaarpunten de NS dagkaart met korting kopen en betaalt slechts 12,49 euro. Het is een op is op actie.

Hoe werkt het Kruidvat treinkaartje?

Bij aankoop hoef je niet direct een reisdatum te bepalen. Je krijgt namelijk een vouchercode. Die kun je gerust kort voor vertrek, bijvoorbeeld een dag vooraf of nog korter, inwisselen. Bij het verzilveren op deze pagina van ns.nl bepaal je pas de reisdatum en wie er reist. Omdat het een NS dagkaart betreft, hoef je geen bestemming te kiezen. Je kunt op de gekozen dag Kris, kras door Nederland. Niet alleen bij NS, maar ook met de treinen van Syntus, Breng, Arriva en Connexxion. Verzilveren kan dus tot en met 22 oktober. Na verzilveren kun je niets meer aanpassen.

Moet ik het ticket uitprinten?

Niet nodig! Je kunt namelijk ook het ticket op je smartphone tonen. Daarvoor heb je wel de NS Reisplanner Xtra app nodig. Bij het verzilveren kun je kiezen of je het kaartje print of in de Reisplanner Xtra app laat. Het kan natuurlijk ook allebei. Als je kiest voor de smartphone: zorg dan wel voor voldoende batterij! Het e-ticket heeft een qr-code (barcode) om de poortjes te openen, inchecken is echter niet verplicht.

Video: Zo reis je met het e-ticket met je smartphone

Wat als ik doordeweeks wil reizen?

Wie doordeweeks wil reizen, kan bij de Spoordeelwinkel een dagretour kopen voor 19 euro. Ale je met z’n tweeën reist, NS Zomertoer nog goedkoper. De NS Zomertoer is alleen doordeweeks te gebruiken voor omgerekend 13 euro per persoon en is te koop via Te koop via ns.nl. Voor een overzicht van acties die bij ons bekend zijn kun je onze prijsvergelijker gebruiken. Zo vindt je altijd de voordeligste treinkaartjes. De prijsvergelijker en de nieuwste aanbiedingen vind je ook via onze gratis app (Android Play Store of de iPhone app).

Waar kan ik de kaartjes kopen?

Natuurlijk bij alle Kruidvat winkels in Nederland. Maar ook online.

Wat moet ik verder nog weten?

Het Kruidvat treinkaartje is ook geldig bij Arriva, Syntus, Breng en Connexxion. Dat wil zeggen in de trein. Dit treinkaartje is niet geldig in de bus, tram en metro. Uitgezonderd trein vervangende bussen tijdens werkzaamheden. Het treinkaartje is niet geldig in de Thalys. Bij de Intercity Direct, de snelle trein die Amsterdam met Breda verbind via de hogesnelheidslijn, moet er een toeslag van 2,40 euro per persoon per enkele reis betaald worden. Een toeslag moet vooraf worden aangeschaft, en is alleen nodig als er tussen Schiphol en Rotterdam wordt gereisd.

Samenvatting Kruidvat treinkaartje

Betreft: NS Dagkaart, geldig kris, kras door Nederland.
Reisperiode: t/m 22 oktober op zaterdag of zondag
Verzilveringsperiode: t/m 22 oktober 2017
Verkoopperiode: Tot en met 6 augustus 2017
Prijs: 13,99
Geldig bij treinen van:  NS, Arriva, Connexxion, Syntus en Breng

Altijd goedkope treinkaartjes?

Deze actie is voor het eerst gemeld door Mientje van Zessen. Screenshot folder is afkomstig van Nicky Sytema. 

This post was last modified on September 25, 2017, 11:38 am

Treinreiziger.nl (Hildebrand) :

Bekijk reacties (138)

 • Waardeloos deze vernieuwing. Mijn dochter had ze keurig op haar app gedownload. Het uitprinten lukte namelijk niet. Maar aangekomen was het laten zien op haar app helemaal niet voldoende volgens de conducteur. Ze had het moeten uitprinten. Ze mocht aanvankelijk niet mee. Na heel veel overleg en de trein gemist mocht het toch. Wat een stress. Ik denk wel 10x na, voordat ik dit nog een keer doe.

  • Vervelend om te horen. Het mag echt, anders was importeren in de app niet mogelijk.Ik adviseer een klacht bij NS in te dienen, inclusief datum en tijdstip incident. Ik wil u daarbij wel helpen. Wellicht komt NS dan nog tegemoet vanwege de vervelende ervaring. En anders doen wij dat. Als u mailt naar hildebrand@treinreiziger.nl help ik u graag verder.

 • Een wegwerp treinkaartje is veel makkelijker. Je hoeft het niet alsnog te printen of via een app, te laten zien. Het is een behoorlijk omslachtig, die E ticket.
  Laat gewoon weer het wegwerp-kaartje terugkomen en klaar. Voor veel mensen simpeler en eenvoudiger, dan dat gedoe met printen of die Xtra-app.

  • Heel formeel kan dat tot problemen zorgen. Maar de praktijk is anders: in veel gevallen wordt er niet gevraagd naar een identiteitskaart. Als dat wel gebeurd, en redelijkerwijs aantoonbaar is dat niet iemand anders stiekem ook uw e-ticket misbruikt, zullen de conducteurs in het algemeen niet lastig doen. Heeft u toch net de ene conducteur te pakken die er wel een probleem van maakt? Dan is mijn ervaring dat de NS Klantenservice dat achteraf weer kan oplossen. En anders durf ik in dit ene geval wel hiervoor garant te staan. Is heel de geboorte datum verkeerd? Of specifiek één onderdeel?

 • Vraagje mag je met dit ticket ook op zaterdag heen reizen en op zondag weer terug reizen? Dus niet op dezelfde dag maar wel in dat weekend?

 • Helaas kan de reis niet doorgaan vanwege persoonlijke omstandigheden. Diegene die bezocht zou worden moet afzeggen vanwege een sterfgeval van een vriend.
  Kunnen de gemaakte kosten nog verhaald worden omdat de reis niet kan plaats vinden?

  • Gecondoleerd. Had u het kaartje al verzilverd? Zo niet, dan kunt u hem nog weggeven of volgend weekend gebruiken. Heeft u hem wel verzilverd? Dan is het in principe niet meer te veranderen. Ik weet niet of Kruidvat of NS een uitzondering willen maken, maar dat is niet gebruikelijk.

 • Ik heb op de laatste dag (22 okt) deze e-ticket alsnog willen gebruiken. E-ticket uitgeprint (geen iphone),maar het inchecken op het station ging niet. De barcode pakte niet. Ik ben dus maar weer huiswaarts gegaan. Wat een afknapper. Nooit meer

 • Ik heb het kaartje gedownload in de ns extra app,vond het heel gemakkelijk. Maar begrijp dat het lastiger is als je geen smartphone hebt. Ik ben ook gecontroleerd, alles prima gegaan.