fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Landelijke storing NS-informatieborden

01 apr 2025 8:46

Update: De storing was dinsdagochtend even na 11 uur opgelost

De NS-informatieborden op stations geven dinsdagochtend in het hele land verkeerde informatie weer door een storing. De NS werkt aan een oplossing maar kan niet zeggen wanneer de storing opgelost is.

De storing begon tijdens de ochtendspits. Niet alleen de borden op de perrons maar ook de schermen in de stationshallen zijn getroffen. De borden geven wel informatie weer maar die reisinformatie zou vijftien minuten achterlopen.

De NS adviseert reizigers om de online reisplanner te raadplegen. De informatie in de reisplanner is wel actueel.

Drukte op Amsterdam Centraal

Er waren dinsdagochtend vooral problemen rondom Amsterdam waar de werkzaamheden op Centraal Station uitliepen. Tussen Amsterdam Centraal en Schiphol reden minder treinen wat, in combinatie met gepland werk dat wel op schema loopt, voor extra drukte zorgde. Tot en met 23 april zijn er ingrijpende werkzaamheden op het station.

5 1 stem
Artikel waardering
8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
David
28 dagen geleden

De borden lijken grappig genoeg niet in een totale storing te zijn, maar continu 15 minuten achter te lopen. Was een leuk circus vanochtend op Rotterdam Centraal toen dit begon, maar daar was gelukkig personeel aanwezig die mensen hielp.

Barend
28 dagen geleden
Antwoord aan  David

1 April grap van de softwareleverancier….?

Baardstaart
28 dagen geleden

Ik zou niet alleen doorverwijzen naar de app, maar ook doorverwijzen naar de gele borden. Ze hangen nog steeds op ieder station. Uiteindelijk werken de wellicht vergeten gele reisborden altijd zonder storing. Jammer dat daar niet vaker naar verwezen wordt als er iets mis is met de moderne tegenhanger. Zo hebben we uiteindelijk vroeger jarenlang met de trein gereisd.
Als er geen andere storingen zijn vertrekken de treinen van hetzelfde perron als altijd en gaat het vaak om ritten, die je vaker maakt. Dus in veel gevallen gewoon doorlopen.
Ik blijf de obsessie met de app storend vinden, maar ja ik ben een privacy gekkie. Tot 2020 was ik nog een dumbphone gebruiker, omdat ik niet eens ben met het gegluur door big tech en nu heb ik een telefoon met GrapheneOS. Heb niet de NS app, maar ik kan wel op de NS site bekijken. Ik neem aan dat nog steeds mensen blij zijn met hun HMD / Nokia “domme” toestellen (ook in 4G variant). Immers er zijn genoeg redenen om dit soort toestellen vandaag de dag nogsteeds te gebruiken.

Joris
28 dagen geleden
Antwoord aan  Baardstaart

Uw wilt met honderden mensen voor een gele bord gaan staan? En dat er ruzie gemaakt wordt?

Baardstaart
28 dagen geleden
Antwoord aan  Joris

Vroeger stonden er ook grotere groepen mensen naar de gele borden te kijken en alleen de niet regelmatige reiziger op een bepaald traject kijkt naar deze borden en de rest wandelt gewoon door naar het spoor. En het grote voordeel van de Nederlandse borden tov de Duitse en Belgische is dat we hier eerst kijken naar de juiste eindbestemming en dan naar de tijden, terwijl elders vaak de borden tijdsgebonden zijn.

T-hijs
28 dagen geleden
Antwoord aan  Baardstaart

Als er geen andere storingen zijn vertrekken de treinen van hetzelfde perron als altijd en gaat het vaak om ritten, die je vaker maakt..

En dat is nou net in deze tijd een beetje een probleem, want er zijn momenteel veel werkzaamheden op diverse trajecten, waardoor allerlei treinen niet rijden, of een andere route rijden, of op een andere tijd en bij voorkeur ook van een ander spoor. Kortom: die gele vertrekstaten kun je lang niet altijd vertrouwen.
Nou zullen de meeste frequente reizigers (mijzelf incluis) die app gewoon gebruiken, dus zo groot is het probleem nou ook weer niet.

Ab Normaal
28 dagen geleden
Antwoord aan  T-hijs

Klopt en dat maakt de storing dus ook zo ernstig. De CTA is dan nog het enige medium wat te daadwerkelijk aangeeft welke trein het is. Ook al is het 1 april, dit is onacceptabel.

Frans E.R.
28 dagen geleden
Antwoord aan  Ab Normaal

1 April met een bittere nasmaak als je pineut bent en de techniek je in de kou laat zitten.