fbpx

Langere treinen en speciale aanbieding voor SAIL bezoekers

11 aug 2015 15:50

Bezoekers van Sail kunnen het beste met het openbaar vervoer, op de fiets of te voet naar Amsterdam komen. Het gebied waar het nautische evenement volgende week losbarst, ligt pal achter het Centraal Station. NS zet extra lange treinen in om de naar verwachting 450.000 botenliefhebbers naar de hoofdstad te brengen. De organisatie verwacht in totaal zo´n 1,7 miljoen bezoekers.

NS heeft voor SAIL-bezoekers een speciale aanbieding om het evenement vanaf het water te beleven. Het bedrijf verkoopt via de Spoordeelwinkel (alleen online) voor 34 euro een treinkaartje met een rondvaart dwars door het nautische hart van SAIL. De rondvaart van 90 minuten kost los 20 euro. Het treinkaartje kost omgerekend dus slechts 14 euro (geldig vanaf 9.00 uur, e-ticket).

NS heeft voor het evenement speciale maatregelen getroffen. Zo rijden er niet alleen langere treinen, maar zet het spoorbedrijf ook extra medewerkers in op station Amsterdam Centraal. Die zullen mensen voorzien van informatie. Speciale bewegwijzering geeft de looproutes aan en in de stationshal is de botenparade te volgen op grote schermen. Aangezien de vakantie in de regio Noord in de week van Sail weer voorbij is, wordt bezoekers aangeraden voor of na de avondspits te reizen.

De gemeente adviseert automobilisten die tijdens het evenement van oost naar west willen via de snelweg A10 te rijden, aangezien de weg achter het Centraal Station tijdens het evenement grotendeels het domein is van voetgangers en fietsers. De onlangs geopende autotunnel onder het station is van 19 tot en met 23 augustus tussen 10.00 en 01.00 uur exclusief toegankelijk voor fietsers. Zoals bij iedere editie wordt ook de Jan Schaeferbrug naar het Java-eiland tijdelijk verwijderd. Dit gebeurt al komende vrijdag. Hierdoor hebben de schepen een vrije doorgang naar de IJ-haven en de brugonderdelen krijgen meteen een opknapbeurt.

Tijdens de Sail-In Parade op de eerste dag is de provinciale weg N202 tussen Velsen-Zuid en het Westelijk Havengebied in Amsterdam dicht voor al het verkeer.

(c) Treinreiziger.nl / ANP