fbpx

Latere lestijden Groningen vanwege volle treinen

30 nov 2011 19:04

Scholen in de provincie passen mogelijk hun lestijden aan, omdat treinen van Arriva in Groningen rond 08.00 uur bomvol zitten. De vervoerder gaat in overleg met onderwijsinstellingen om lesuren van leerlingen en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen meer te spreiden, bevestigt een woordvoerder van de provincie.

Het gaat om een mogelijke oplossing voor de problemen met drukte in de treinen in Groningen. Dinsdag is daarover een brief verstuurd aan de leden van de Provinciale Staten.

Volgens de provincie kunnen studenten en scholieren ook baat hebben bij latere lessen. Zo zouden ze meer informatie opnemen als ze na 09.00 uur beginnen.

De Rijksuniversiteit Groningen zegt dat er vooralsnog geen contact is geweest met Arriva. Aanpassing van de lesuren ligt niet voor de hand aangezien die dit collegejaar net al zijn veranderd. "Alle tijden zijn gelijkgetrokken. Daarvoor was er meer variatie, maar dit is voor ons efficiënter."

Er wordt ook gekeken naar manieren om reizigers juist voor de spits te laten reizen. Er wordt overwogen om reizigers die voor 06.30 uur de trein pakken korting te geven.

Arriva kreeg eerder een ton aan boetes opgelegd vanwege de drukte in de treinen. De vervoerder hoeft het bedrag niet te betalen als de situatie voor september verandert.

(c) Novum