fbpx

Leontien van Moorsel opent stalling OV-fiets in Londen

26 jul 2012 9:21

Nederlandse supporters kunnen zich vanaf vandaag per OV-fiets door Londen verplaatsen. NS stelt 500 OV-fietsen beschikbaar op De Oranjecamping in Londen. De OV-fiets stalling is woensdag officieel geopend door oud-Olympisch kampioene Leontien van Moorsel en directeur NS Ketenbedrijf Remco Wieland.

De stalling staat op 600m2, en is met 500 fietsen, 375 helmen en 500 rood-wit-blauwe fietsbellen de grootste van alle OV-fiets locaties. De huur van de OV-fiets is gratis voor supporters met een OV-fiets abonnement. Fans die nog geen abonnee zijn, kunnen ter plaatse een jaarabonnement van 10 euro afsluiten. In Nederland betalen abonnees  € 2,50 per 24 uur voor een OV-fiets.

Hollands gemak
“Als oud-wielrenster vind ik dit natuurlijk een fantastisch initiatief”, aldus Leontien van Moorsel. “De fiets is een ideaal vervoersmiddel om je snel en makkelijk door Londen te verplaatsen. Wat is er bovendien leuker en Hollandser dan per OV-fiets de wedstrijden van onze Olympische helden te bezoeken? Het Olympic Park ligt dichtbij, maar lopend is best een eindje. Op de fiets ben je er zo."