fbpx

Maandag moment van stilte ter nagedachtenis aan MIVB-controleur

De vakbonden van de Brusselse vervoerder MIVB hebben aangekondigd maandag, in navolging van zondag, nog een stille mars te lopen door de straten van Brussel ter nagedachtenis aan de zaterdag door geweld gestorven MIVB-controleur Iliaz Tahiraj, die al 29 jaar in dienst was van het bedrijf en dichtbij zijn pensioen stond.

Rond de klok van 10 uur ´s ochtends vertekt de mars vanaf het Rogiersplein en loopt naar de plaats van de gebeurtenis, het Redersplein.

Stilte
De collega-vervoersmaatschappijen De Lijn, TEC en de NMBS zullen om eveneens om tien uur twee minuten stilte in acht nemen uit solidariteit.

Spontane optocht zondag
Op zondag al hebben zo´n 500 mensen, vooral medewerkers van de MIVB, meegelopen in een stille optocht ter nagedachtenis van hun collega. De familieleden van de overleden werknemer liepen eveneens mee. De optocht werd opgezet via het internet.

Geen vervoer
Het vervoer van de MIVB ligt sinds zaterdag stil en dat duurt minstens tot maandagavond. De vakbonden en het MIVB hebben maandag 16:00 uur een gesprek met onder andere de minister van vervoer om te bepalen wat voor extra veiligheidsmaatregelen er genomen moeten worden.

Totdat er bekend is wat er gaat veranderen, blijft het vervoer van de MIVB stilliggen.