fbpx

Maandag vertraging Utrecht – Amersfoort door uitgelopen werkzaamheden

De werkzaamheden aan het spoor tussen Den Dolder en Amersfoort lopen vertraging op. De aannemer van ProRail is tegen rotsen aangelopen tijdens het bouwen van de dive-under. Daardoor zal het treinverkeer pas dinsdag 26 oktober hervat worden. Intercity´s worden tot die tijd omgeleid.

De dive-under die gebouwd wordt moet er voor zorgen dat treinen uit de richting Utrecht en Hilversum elkaar ongelijkvloers kunnen kruisen, waardoor treinen niet meer op elkaar hoeven te wachten voor het station van Amersfoort.

Door de geplande werkzaamheden aan de tunnel reden er gepland van vrijdag tot en met zondag geen treinen tussen Den Dolder en Amersfoort, maar door de tegenslag duren de werkzaamheden nu tot maandagavond. Maandag zal het treinverkeer naar verwachting niet meer hervat worden.

Aangepaste treindienst
Hierdoor kan de NS geen Intercity´s laten rijden tussen Utrecht en Amersfoort via de normale route en kunnen er geen stoptreinen rijden tussen Den Dolder en Amersfoort. De aanpassingen zijn hetzelfde als in het weekend en zijn zoals volgend:

  • IC´s Rotterdam-Utrecht-Amersfoort-Deventer rijden niet tussen Utrecht en Deventer;
  • IC´s Utrecht – Almere rijden 1x per uur, in plaats 2x per uur
  • IC´s Rotterdam/Den Haag-Groningen/Enschede rijden tussen Utrecht en Amersfoort via Hilversum, met een bijkomende reistijd van een halfuur;
  • Stoptreinen Utrecht-Amersfoort-Zwolle rijden niet tussen Utrecht en Amersfoort;
  • Stoptreinreizigers tussen Den Dolder en Amersfoort reizen via Baarn.