fbpx

Mansveld: oplossing Fyra volgende week

25 jan 2013 15:00

Vandaag komt er nog geen duidelijkheid over een oplossing voor de Fyra. Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu geeft de Nederlandse en Belgische spoorwegen nog een week om tot een alternatief plan te komen om de Fyra te vervangen.

Vandaag sprak ze met de betrokken partijen. De suggestie werd gewekt dat na het overleg meer bekend zou worden over een Fyra-alternatief, maar dat laat dus nog even op zich wachten. Eerder stelde Mansveld al wel dat de bedrijven tot eind januari de tijd kregen om tot een alternatief plan te komen.

De Belgische spoorwegen nemen al wel het initiatief om vanaf zaterdag een intercity Roosendaal – Antwerpen te bieden. Die trein gaat vooralsnog één keer per twee uur rijden. NS wil die trein doortrekken naar de Randstad, maar of dat mogelijk is, is nog niet duidelijk. Het tijdelijke alternatief is vooral handig voor treinreizigers naar Antwerpen; reizigers naar Brussel zijn nauwelijks sneller met de oplossing.

Mansveld stelt dat er volgende week een plan moet zijn voor een tijdelijke oplossing. Wanneer die oplossing dan ten uitvoer moet komen is onduidelijk. De spoorwegen moeten ook scenario´s opstellen hoe ze op de lange termijn verder gaan: of de geplaagde V250-treinstellen weer kunnen gaan rijden of niet.

Staatssecretaris Mansveld wil nog niet zeggen of ze nog vertrouwen heeft in Italiaanse fabrikant AnsaldoBreda. "Ik heb vertrouwen in de korte én lange termijn-oplossing", aldus de staatssecretaris. Op dit moment zijn technische experts bezig met een onderzoek of de mankementen aan de V250-treinstellen gerepareerd kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *