fbpx

Negatief reisadvies voor Eurostar door winterweer

02 dec 2010 11:02

De problemen door winterweer voor de Eurostar groeien. Ongeveer de helft van de treinen Brussel – Londen wordt opgeheven. Andere treinen kunnen vertraging oplopen. Wie niet perce op pad hoeft, krijgt het advies de reis uit te stellen.

Eurostar ziet zich genoodzaakt de dienstregeling aan te passen omdat het weer in Noord-Frankrijk en Groot-Britanië zeer slecht is.

Woensdag werden er tussen Londen en Parijs / Brussel ook al enkele treinen opgeheven. Net als gisteren wordt de Eurostar van 17:27u uit Londen opgeheven. Deze trein geeft aansluiting op de laatste benelux naar Nederland. Met de Eurostar van een uur later zijn alleen enkele plaatsen in Limburg en Eindhoven nog bereikbaar.
Andere opgeheven treinen zijn onder andere de eerste en de laatste Eurostar Londen – Brussel v.v.

Vanwege de problemen worden reizigers  geadviseerd om hun reis zo mogelijk uit te stellen. Reizigers die ervoor kiezen om niet te reizen kunnen hun ticket omboeken (evt. met bijbetaling naar hoger tarief) binnen de 60 dagen voor een nieuwe reis binnen de 90 dagen of een terugbetaling vragen op hun oorspronkelijke verkooppunt.

Als men toch moet reizen, dient men naar het Eurostarstation te komen voor de oorspronkelijk geboekte trein, men zal dan zonodig worden omgeboekt op de eerstvolgende beschikbare trein. Heeft men geboekt voor een laatste avondtrein, dan wordt geadviseerd om naar het station te komen na 12 u. ´s middags. 

De nooddienstregeling is als PDF bij dit artiklel gevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *