fbpx

Nieuw busstation moet uitstraling Amsterdam Amstel verbeteren

18 sep 2017 14:06

Het gebied rond station Amsterdam Amstel gaat op de schop. Maandag beginnen werkzaamheden die het metro- en treinstation bereikbaarder moeten maken.Het gebied rondom het Amstelstation heeft volgens de gemeente twee problemen: de ruimte is inefficiënt ingedeeld en heeft daardoor een onaantrekkelijke uitstraling. De komst van een nieuw busstation en verplaatsing van het tramstation moeten een einde maken aan dat eerste probleem.

De gemeente wil de aantrekkelijkheid van het stationsgebied vergroten met nieuwe panden voor woonruimte, winkels en een hotel. Dit zou voor meer levendigheid zorgen. Een nieuw stadspark en bomenrijen vergroenen het straatbeeld. Ook het Amstelstation zelf krijgt een opknapbeurt. Zo krijgt de stationshal een nieuwe trap en nieuw meubilair.

Een van de meest in het oog springende veranderingen is de bouw van een 100 meter hoge toren naast het station. In de Amstel Tower, zoals het gebouw wordt genoemd, komen een hotel en 192 appartementen. Amsterdam verwacht dat het hele project in 2023 is afgerond.

(c) ANP

0 0 stemmen
Artikel waardering
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lezer
6 jaren geleden

De context is dat Amsterdam in de stad graag wil verdichten vanwege de centralisatie van de Nederlandse woonbehoefte in de regio’s Amsterdam, Utrecht en enkele andere gebieden (verarming provincies, trek naar de centrale steden). Amsterdam was in 2014 ook helemaal niet blij met mogelijke beperkingen op hoogbouw omwille van Schiphol. Een gemeente is ook grondexploitant en financiëert hieruit de begroting, inclusief tegenvallers zoals een metroproject. Verdichting heeft niet altijd geleid tot een prettiger leefklimaat of een mooiere sociale omgeving. Ik hou mijn enthousiasme in totdat één en ander is afgerond.

Lummultjuh
6 jaren geleden

Zou het een ieder een moer uitmaken dat wat ik hier zou neerschrjven? alless is al besloten, in kannen en kruiken en staat op papier, dus…..?

Alwin Niemeijer
6 jaren geleden

en het tweede probleem is ………… ??

dries molenaar
6 jaren geleden

Een betere naam wist men niet te bedenken?
Het probleem is het hangzwerfvolk en niet de ruimte.