fbpx

Nieuw navigatiesysteem koppelt auto aan trein

22 sep 2011 12:22

Een nieuw slim navigatiesysteem moet autoforensen de trein in lokken. Bij een dreigende file gaat het systeem een seintje geven als het openbaar vervoer sneller is. Een woordvoerder van 92920v bevestigt naar aanleiding van berichtgeving in Trouw dat het systeem in ontwikkeling is.

Mocht de automobilist kiezen voor het alternatief van het openbaar vervoer, dan wordt hij of zij naar een station geleid. Het systeem controleert meteen of er een parkeerplaats beschikbaar is in de parkeergarage naast dat station. Ook het reserveren van een plek moet mogelijk worden.

Reizigersinformatiesysteem 9292ov, in eigendom van openbaar-vervoerbedrijven, ontwikkelt het systeem controleert meteen of er een parkeerplaats beschikbaar is in de parkeergarage naast dat station. Ook het reserveren van een plek moet mogelijk worden.

Reizigersinformatiesysteem 9292ov, in eigendom van alle openbaar-vervoerbedrijven, ontwikkelt het systeem samen met TNO en Tomtom. "We willen met het systeem de bestaande infrastructuur en de al beschikbare informatie koppelen en zo beter benutten", zegt de woordvoerder.

Begin oktober wordt een werkend prototype gepresenteerd. Vooralsnog lijkt het apparaat op een tabletcomputer. In Assen wordt het prototype dit najaar in het kader van een algemener infrastructuurproject getest door ongeveer duizend forensen.

De woordvoerder verwacht dat het nog naamloze apparaat in 2012 of 2013 in de winkels ligt.

(c) Novum