fbpx

Noord-Zuidlijn-boor Victoria start weer op maandag 1 oktober

27 sep 2012 19:03

Naar verwachting zullen de boorders van de Noord/Zuidlijn op maandag 1 oktober weer beginnen met het boorproces in station Vijzelgracht. Sinds woensdagochtend hebben de boorders in station Vijzelgracht hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de herstart van het tunnelboren met boor Victoria.

Maandag zullen alle vereiste extra maatregelen, inspecties en testen zijn uitgevoerd en hebben de boorders bovendien kunnen uitrusten van het zware werk van de afgelopen dagen. Afgelopen woensdag, direct nadat de lekkage van de boorspoeling uit boor Victoria in station Vijzelgracht is gestopt, hebben de teams van de Noord/Zuidlijn en de boorders een checklist gemaakt met maatregelen die nodig zijn om het boorproces weer veilig op te kunnen starten. Het grootste deel van deze maatregelen is de afgelopen twee dagen al uitgevoerd, de laatste acties zullen in de loop van vrijdag klaar zijn. 

Op dit moment ligt het acht meter lange boorschild – de kop van de boormachine – met de achterzijde nog in het gat dat in de stationswand is geboord. De voorkant van het boorschild bevindt zich in de Amsterdamse grond. Vanaf de start van het boorproces op maandag aanstaande duurt het ongeveer 24 tot 36 uur voordat de boor helemaal weg is uit het station en uit het gebied dat in het invloedsgebied van de lekkage van de boorspoeling lag.