fbpx

NS door AnsaldoBreda voor de rechter gesleept

26 sep 2013 18:33

Bij de NS zijn donderdagmiddag de papieren op de mat gevallen waarin AnsaldoBreda aangeeft het spoorbedrijf voor de rechter te slepen. Dat heeft een woordvoerder van de NS donderdag desgevraagd bevestigd.

Eerder op de dag riep AnsaldoBreda de NS in krantenadvertenties op weer te gaan samenwerken. "Dan kunnen we over een half jaar voldoende treinen inzetten om de dienstregeling te starten´´, aldus bestuursvoorzitter Maurizio Manfelloto donderdag in de ´open brief aan alle treinreizigers´.

De NS zegt niet verrast te zijn dat de Fyra-bouwer een bodemprocedure is gestart. "Maar wij vinden het wel lastig met elkaar te rijmen. In twee ochtendkrachten roept het bedrijf op tot samenwerking, en in de avond wordt een bodemprocedure in de bus gegooid’’, zegt een woordvoerder van de NS.

Een woordvoerder van AnsaldoBreda zegt dat de bodemprocedure "één van de volgende logische stappen is in een ingewikkelde juridische procedure. Maar los daarvan hopen we nog steeds dat we er samen met de NS uitkomen.´´ De woordvoerder wil geen uitspraken doen over de inhoud van de bodemprocedure. AnsaldoBreda wordt op haar beurt voor de rechter gedaagd door de Belgische spoorwegen. Die willen bijna 40 miljoen van de Fyra fabrikant

Eerder deze week liet de NS weten Finmeccanica, het moederbedrijf van AnsaldoBreda, aansprakelijk te stellen voor de kosten van het debacle van de Fyra. De komende jaren zullen de spoorbedrijven nog wel zoet zijn met rechtzaken. NS gaf eerder aan dat de rechtzaken mogelijk zeven jaar zullen gaan voortduren.

(c) ANP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *