fbpx

NS Hispeed promoot Olympische spelen met paarse trein

02 mrt 2012 22:17

Met een speciale paarse trein wil NS International promoten om met de trein naar de Olympische Spelen te gaan. NS is sponsor van NOC*NSF en benut de olympische spelen om het spoorbedrijf op de kaart te zetten.

De Olympische Spelen 2012 worden gehouden in Londen. Londen is vanuit Nederland met één overstap te bereiken. In Nederland kan men per Thalys of Benelux afreizen naar Brussel, en aldaar overstappen op de Eurostar naar Londen. De paarse trein benadrukt dat Londen vanuit Rotterdam in gemiddeld 5 uur te bereiken is. Er zijn vijf treinverbindingen per dag.

Treintickets
Treintickets naar de Olympische Spelen gingen in de zomer van 2011 in de voorverkoop. 20 maart start de daadwerkelijke verkoop. NS International richt dan ook op haar website een speciale pagina in over de Olympische Spelen en belooft altijd de scherpste tarieven te tonen. Rond Londen verzorgt overigens een NS dochter het openbaar vervoer.

Sponsor acties
Het is niet de eerste keer dat NS de Olympische Spelen gebruikt om op ludieke manier de aandacht te trekken. Zo bracht NS in 2006 als sponsor de olympische sporters al eens terug naar Nederland. Het ging toen om een speciale rit (deels per Thalys) vanuit Turijn naar Zwolle, waar de sporters met open armen werden ontvangen. In dat jaar werden reizigers in Nederland bovendien verrast met sportieve activiteiten. Ook na 2006 bleef NS als sponsor de Olympische Spelen benutten. In 2008 kreeg NS zelfs een prijs voor haar sponsorbeleid. Dat jaar wist ook NS medewerker Edith Bosch een medaile binnen te halen. In 2010 werd de OV Fiets tijdens de Olympische Spelen in Vancouver ingezet. Ook in 2012 zal NS zich als sponsor waarschijnlijk nog vaker laten horen met ludieke acties.