fbpx

NS in teken van Olympische Spelen

15 mei 2012 17:38

De Nederlandse Spoorwegen staan deze zomer in teken van de Olympische Spelen. Op diverse stations kan de Olympische Spelen gevolgd worden. NS medewerker Edith Bosch zal aan de spelen ook zelf aan de spelen mee doen. Na afloop komen de sporters vervolgens per trein terug naar Nederland. 

Londen Parken
In de stationshal van Leiden verrijst tijdens de Olympische Spelen een groot Londen Park met gras, bankjes, bomen en picknickkleden. Uiteraard ook met grote tv-schermen. "De ideale plek om de Olympische Spelen te beleven" zegt NS woordvoerdster Nienke Kooistra. Behalve op station Leiden komen er ook op Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Eindhoven en Den Bosch kleinere Londen Parken. Bij de Londen Parken zal NS ook activiteiten organiseren, zoals sportclinic´s. Rotterdam Centraal, Zwolle en Amersfoort krijgen weliswaar geen Londen Sportpark maar wel een Olympische aankleding. 

Edith Bosch
NS is niet alleen sponsor van NOC*NSF, maar neemt met medewerker Edith Bosch ook deel aan de Olympische Spelen. Edith Bosch heeft als judoko meerdere Olympische medailles binnen gesleept. In het dagelijks leven werkt de topjudoka als teammanager bij NS.

Londen
In Londen is NS overigens ook aanwezig als vervoerder. Dochteronderneming Abellio verzorgt het treinvervoer in en rondom Londen. Abellio zorgt speciaal voor de Oranje-fans ook voor een aantal dubbeldeksbussen voor een pendeldienst naar het Holland Heineken House. Voor de supporters met een OV-fietsabonnement stelt NS ook nog eens 500 OV-fietsen beschikbaar.

Trein naar Nederland
Na afloop  van de Olympische Spelen keren de sporters (13 augustus), waaronder Edith Bosch per trein terug naar Nederland. Vanuit Londen zullen de sporters in St. Pancras instappen in de Eurostar. In Brussel moeten de topsporters vervolgens overstappen op een speciale trein naar Den Bosch. Eénmaal aangekomen in Den Bosch kunnen de sporters op een warm welkom en een huldiging rekenen.

Prijzen
Om ook in de aanloop naar de Olympische Spelen Londen Centraal te stellen, heeft NS op Facebook een aantal winacties. Zo kan er een reis naar de Olympische Spelen gewonnen worden. Ook heeft NS vandaag twee Olympische dubbeldekkers onthuld met de opdruk "Bij NS staat deze zomer Londen Centraal". Eerder onthulde NS International al een Olympische promotietrein.

(Onderste foto: Guus van de Weteing / NS)