NS Lentetoer: samen op pad voor € 16 p.p.

Wil je samen op pad? Dan heeft NS een mooie actie: de NS Lentetoer. Met twee personen reis je al voor 16 euro per persoon in de 2e klas, en 20 euro per persoon in de 1e klas. Je kunt reizen t/m 30 juni, maar niet op Koningsdag (27 april). De NS Lentetoer wordt verkocht tot en met 2 juni 2019.

Na 9:00 uur, samenreizen verplicht

Dit keer is de Lentetoer iets duurder dan vorig jaar. De voorwaarden zijn onveranderd. Dit betekent dat je doordeweeks niet voor 9:00 uur op pad mag, in het weekend kan dat wel. De NS Lentetoer is er uitsluitend voor 2 personen, samenreizen is verplicht.

Advies: koop zo kort mogelijk voor vertrek

De treinkaartjes worden geleverd als e-tickets. Deze kun je uitprinten of laden in de Reisplanner Xtra app. De tickets zijn persoonsgebonden en na aankoop niet meer te wijzigen. Ons advies: koop de tickets kort voor vertrek, bijvoorbeeld één dag voor vertrek. Let wel op: de verkoopperiode is korter dan de reisperiode. De verkoopperiode loopt al af op 2 juni, terwijl de reisperiode doorloopt tot eind juni.

Alternatieve treinacties

Wil je (deels) alleen reizen? Dan heb je niets aan deze treinactie, want samen reizen is verplicht. Gelukkig kun je dan via onze prijsvergelijker weer andere mooie acties vinden. Zo kun je bij Actie van de Dag al een NS Dagkaart kopen voor 19,50 euro. Tot en met 22 april kun je bij Albert Heijn zelfs een Dagkaart kopen vanaf 14,50 euro.

Voordelig reizen, ook in de 1e klas

Het leuke aan de NS Lentetoer is dat je ook heel goedkoop in de 1e klas kunt reizen: al voor 20 euro per persoon. De NS Lentetoer is niet beschikbaar voor 3 personen. Voor 2 personen in de 2e klas betaal je dus 32 euro, en in de 1e klas 40 euro. Je mag verder met alle treinvervoerders reizen (mits deze actief zijn op jouw traject), uitgezonderd Thalys en Eurostar. Het ticket is alleen geldig binnen Nederland, en niet in de reguliere bussen, trams en metro’s.  Voor gebruik van Intercity Direct en ICE geldt een toeslag van 2,40 euro per persoon per enkele reis. Deze dien je vooraf te kopen via de NS Kaartautomaat.

Online te koop

De NS Lentetoer is alleen online te koop, daar vind je ook de exacte reisvoorwaarden.

This post was last modified on 28 april 2019 11:46

Bekijk reacties

 • het E ticket moet verboden worden,vele ouderen kunnen daar niet mee overweg,koop ze niet!!!!!!!!ook niet bij A.H. neem nou gewoon een kaartje van Blokker,altijd goed.

  • Ik ben juist een voorstander van e-tickets. Dit hoort eenmaal bij het digitaliseren van de samenleving en indien de ouderen van nu extra ondersteuning nodig hebben kunnen zij het vragen en of wordt er geboden. Tegelijkertijd zie ik ook genoeg ouderen met devices. Dus zij bewegen ook mee. Mocht je echt de behoefte hebben aan een fysieke ticket,dan kan je het alsnog uitprinten. Graag daarna in de papierenbak weggooien.

  • Ik ben ouder en vind dit moeilijk maar zie het als een uitdaging om hier mee om te leren gaan. Juist als je ouder bent is het belangrijk om met de tijd mee
   te gaan.
   Ik ben gisteren met een digitaal ticket op stap geweest en het is dus gelukt.
   Het kost me misschien wel meer tijd om dit te regelen maar ik ben er trots op dat het me lukt. Ik vind het jammer dat sommige mensen nieuwe, moeilijke dingen uit de weg gaan. Niet doen! Zo isoleer je jezelf.
   Vraag anders kinderen, kleinkinderen of buren om hulp.

 • Wil lentetour voor vandaag voor 2 personen kopen.
  Hoe doe ik dat ?

  Kunt u mij helpen ???

  • Dat wil ik ook graag weten, dacht dat het retour was, maar als ik alles ingevuld heb, zie ik alleen de heenreis. Hoop dat we hier snel antwoord op krijgen

  • Nee, het is een retour tussen twee vooraf door jou bepaalde stations.

 • Is dit voor heen en terug? Want als ik allen heb ingevuld staat er alleen de heenreis.

  • T is een dagkaart. Je mag de hele dag op en neer tussen de twee vooraf opgegeven stations.

  • Je vult de heenreis in, maar het is een retour. En bij een retour is de terugreis natuurlijk het omgekeerde van de heenreis, dus hoef je die niet in te vullen (was vroeger met de papieren kaartjes ook zo, daar stond "retour van A naar B op").

   En wat 'Anoniem zegt: je kunt gerust meerdere keren op die dag heen en terug reizen met de Lentetour, maar dit is toch wat anders dan een dagkaart (dit puur om verwarring te voorkomen).

 • Ook lekker: lentetoer gekocht, 2 namen ingevuld, 2 tickets geprint.....bij het 1e station blijkt 1 van de kaartjes niet te werken!
  En nu?

  • De barcode is alleen om de poortjes te openen. Je kunt er niet mee in- en uitchecken. Je hebt twee geldige tickets bij je, dus als je met één ticket de poortjes niet kunt openen, zou ik zeggen: ga beiden door de poortjes met het ticket dat wel werkt.

   Komt misschien een beetje raar over naar toevallig aanwezig NS-personeel, maar je kunt keurig laten zien dat jullie beiden een geldig ticket hebben (dit heb je trouwens ook als je beide tickets op één telefoon laadt, wat mijn vriendin en ik altijd doen).

   Als je een smartphone hebt, laad de tickets de volgende keer dan ook in de NS app. Dan heb je altijd een back-up.

  • Ja, staat ook in het artikel. Na 9:00 uur (in het weekend de hele dag).

Share
Tags: Treinpakkers

Recent Posts

European Sleeper en GreenCityTrip kondigen samenwerking aan: ‘Pakketreizen perfecte aanvulling op ons aanbod’

European Sleeper en GreenCityTrip gaan vanaf volgende maand samenwerken. Per 25 maart rijdt European Sleeper…

3 dagen terug

‘Prestaties NS in 2026 weer op niveau’

NS heeft aangekondigd dat zijn operationele prestaties, dus punctualiteit en zitplaatsgarantie, naar verwachting in 2026…

3 dagen terug

Politieke steun voor NS moet duurder treinkaartje voorkomen: ‘Vasthouden aan structurele oplossing’

President-directeur Wouter Koolmees van de NS hoopt dat de politiek dit jaar opnieuw zal bijspringen…

4 dagen terug

NS ziet 2023 als ‘jaar met twee gezichten’, leed kleiner verlies dan vorige jaren

NS beschouwt 2023 als ‘een jaar met twee gezichten’, zo zegt directeur Wouter Koolmees tijdens…

4 dagen terug

CBS: reizigersaantallen ov nog niet op niveau van voor corona

In 2023 checkten mensen vaker in bij het openbaar vervoer dan het jaar ervoor, maar…

5 dagen terug

Nog eens tien ICNG’s voor NS, ook toelating voor Duitsland

NS heeft een extra bestelling voor tien nieuwe ICNG's gedaan bij treinfabrikant Alstom, meldt het…

5 dagen terug