NS Treinpakkers: meereisretour en upgrade 1e klas

Voordelig met de trein? Dan kunnen de Treinpakkers van NS helpen. Van 28 november tot en met 5 januari heeft NS weer diverse acties. Zo kun je een 2e klas treinkaartje in het weekend upgraden naar een 1e klas ticket, of kun je voor € 8,95 euro een meereisretour kopen.

Update: de Treinpakkers zijn te vroeg online verschenen en nu offline gehaald. Donderdag verwachten we dat de treinpakkers weer beschikbaar zullen zijn op ns.nl.

Upgrade naar 1e klas

Wil je 1e klas reizen voor een 2e klas prijs? Dat kan in het weekend met een gratis voucher. Let op: dit kan niet gecombineerd worden met andere acties. Je kunt een AH treinkaartje, een treinkaartje van de NS Spoordeelwinkel, VakantieVeilingen of ActievandeDag dus niet gratis upgraden naar de 1e klas.

Meereisretour

Met z’n tweëen op pad? Dan kan het meereisretour interessant zijn. Eén persoon reist met zijn OV-chipkaart en de tweede persoon reist voor € 8,95 met het meereisretour. Deze actie is niet te combineren met de 1e klas upgrade en niet met andere actiekaartjes van bijvoorbeeld Albert Heijn, VakantieVeilingen, NS Spoordeelwinkel of ActievandeDag. Niet altijd is het meereisretour het voordeligst. Check onze prijsvergelijker om te zien welk treinkaartje voor jouw het goedkoopst is.

Interessante aanbieding!
Kriskras door Europa? Dat kan met Interrail. Nu tijdelijk vanaf € 196, voor jongeren zelfs al vanaf € 152. Profiteer t/m 31 maart van 10% korting. Wil je een hele maand door Europa toeren? Dat kan voor omgerekend € 20 per dag! Check de actie.

Dagretour Spoordeelwinkel

Ook het standaard dagretour van de NS Spoordeelwinkel maakt onderdeel uit van de Treinpakkers. Voor 19 euro koop je een dagretour, inclusief koffie en tiramisu. Wil je kriskras door Nederland kunnen reizen? Dan is een Dal Dagkaart van 19,50 euro van ActievandeDag misschien aantrekkelijker. Let wel op de beperkingen tijdens de spitsuren.

Dagje uit

Ook de Trein + Winter Efteling maakt onderdeel uit van de Treinpakkers, evenals een dagje Spoorwegmuseum. Op de site van NS staan alle Treinpakkers en alle voorwaarden.

This post was last modified on 14 februari 2020 11:08

Bekijk reacties

 • Hoe kom ik aan een gratis voucher voor 1ste klas upgrade? Kan dit in combinatie met een weeknd vrij kaa?

  • Als het een keuzedag is die bij je abonnement hoort, kun je inderdaad iemand meenemen. Upgraden van 2 naar 1 kost eenmalig € 5 in de automaat. Als je de 'actie-keuzedag' van de Treinpakkers bedoelt, kan het niet, want je mag ze niet combineren.

  • Zoals Nettie zegt: heb je een abonnement met een keuzedagen dan mag je die OF gratis upgraden naar de 1e klas OF een tweede persoon met het meereisretour meenemen. Je kunt beide acties niet elkaar combineren.

 • Ik heb een eerste klasse Dalurenabonnement.
  Is de meereisretour dan ook geldig in de eerste klasse of moet ik met de andere persoon 2e klasse rijden.
  Dank voor het antwoord.

 • Goede tip van die upgradevouchers. Ik had het anders beslist gemist. Normaal kreeg ik ze 1 of 2 keer per jaar in de bus.
  Ik heb er 2 besteld voor bij mijn Weekendvrijabonnement. Na een uurtje: mail. Mijn vouchers? Nee, een bericht dat ze klaarstaan. Dus nog een keer mijn naam invullen met nu een reisdatum erbij voor 2 pdf's. Helaas krijg ik nu al 2 uur een foutmelding van NS. Man, man. Volgende keer gewoon weer kaartjes opsturen, graag.

 • Ik heb een voordeelurenabonnement met keuzedagen.
  WAAR kan ik dat meereisretour van € 8,95kopen?
  Bedankt voor uw antwoord.

 • Geen tiramisu, maar een Bartje en een sapje toch, bij dat Dagretour 2e klas? En bij het Dagretour 2e klas is het een koffie/thee + "Spoorgebak" bij de Bij.

 • Helaas heeft de NS de acties nu weggehaald. Wellicht dat Treinireiziger kan uitvinden waaarom...

 • Ik heb een voordeelurenabonnement met keuzedagen.
  Hoe kan ik mijn keuzedag upgraden naar de 1st klas?

  • Door van 28 november de link in het artikel te volgen en aldaar de stappen te volgen om de upgrades aan te vragen.

 • Geldt het meereisretour ook naar de grens met België (met een keuzedag) en vervolgens Antwerpen? En weer terug. Een retourtje Antwerpen dus.

  • Bij het meereisretour moet een station in Nederland als bestemming worden ingevoerd. Dit kan bijvoorbeeld Roosendaal of Breda zijn. Het kaartje is dus niet geldig tot de grens of erover.

 • hoe kom ik aan een meereisretour voor 8,95 ?
  ik wil op 14 december a.s.met iemand naar Amsterdam maar de kaart kan ik niet kopen/betalen/printen.
  hoe werkt dit? m vr gr

Share
Tags: Treinpakkers

Recent Posts

European Sleeper en GreenCityTrip kondigen samenwerking aan: ‘Pakketreizen perfecte aanvulling op ons aanbod’

European Sleeper en GreenCityTrip gaan vanaf volgende maand samenwerken. Per 25 maart rijdt European Sleeper…

3 dagen terug

‘Prestaties NS in 2026 weer op niveau’

NS heeft aangekondigd dat zijn operationele prestaties, dus punctualiteit en zitplaatsgarantie, naar verwachting in 2026…

3 dagen terug

Politieke steun voor NS moet duurder treinkaartje voorkomen: ‘Vasthouden aan structurele oplossing’

President-directeur Wouter Koolmees van de NS hoopt dat de politiek dit jaar opnieuw zal bijspringen…

4 dagen terug

NS ziet 2023 als ‘jaar met twee gezichten’, leed kleiner verlies dan vorige jaren

NS beschouwt 2023 als ‘een jaar met twee gezichten’, zo zegt directeur Wouter Koolmees tijdens…

4 dagen terug

CBS: reizigersaantallen ov nog niet op niveau van voor corona

In 2023 checkten mensen vaker in bij het openbaar vervoer dan het jaar ervoor, maar…

5 dagen terug

Nog eens tien ICNG’s voor NS, ook toelating voor Duitsland

NS heeft een extra bestelling voor tien nieuwe ICNG's gedaan bij treinfabrikant Alstom, meldt het…

5 dagen terug