fbpx
Foto: Rolf Mol

NS: Overvolle treinen Hoorn veroorzaakt door incident

16 dec 2013 16:01

Vanaf vandaag stoppen er minder spitstreinen in Hoorn Kersenboogerd. De overgebleven intercity´s naar Amsterdam zijn daardoor overvol, meldt RTV Noord-Holland. Volgens de omroep konden sommige reizigers zelfs niet mee. NS zegt in een reactie dat een uitgevallen Sprinter voor extra drukte zorgde.

"Vanwege een vertraging reed de Sprinter van 8.02 niet vanaf Hoorn Kersenboogerd, maar vanaf Hoorn. Dit heeft ertoe geleid dat reizigers op de volgende trein hebben moeten wachten. Daarnaast was sprake van een te korte trein", reageert NS woordvoerder Carola Belderbos. De daarachter rijdende Intercity Enkhuizen-Amersfoort reed maar met drie enkeldeks rijtuigen. Het spoorbedrijf zegt de ontwikkelingen de komende tijd intensief te zullen monitoren. 

De spits-Intercity´s van en naar Enkhuizen slaan voortaan Hoorn Kersenboogerd over. Dat is nodig vanwege nieuwe planningsnormen van ProRail. NS heeft daarop besloten de dienstregeling aan te passen. Aanvankelijk zouden de Sprinters Hoorn Kersenboogerd – Hoofdddorp ingekort gaan worden tot Hoorn, maar na klachten van reizigersvereniging Rover besloot NS die treinen ongewijzigd te laten. Daarom stoppen deze spitstreinen nu niet meer te Kersenboogerd.

Foto: Rolf Mol via Twitter.