fbpx
Foto: archief

NS start met ideeënwedstrijd

19 jun 2012 10:26

De Nederlandse Spoorwegen hebben dinsdag het startschot gegeven voor een ideeënwedstrijd. Reizigers worden aangemoedigd om ideeën te geven hoe reizigers elkaar kunnen helpen en hoe NS kan helpen de tijd in de trein of op het station aangenamer te maken. Onder de prijswinnaars wordt in twee rondes ruim 5.000 euro verdeeld.

In de eerste ronde moet iedere deelnemer zelf een idee aandragen. Dat kan de komende 3 weken, tot uiterlijk zondag 8 juli. In de tweede fase worden de ideeën openbaar en worden reizigers uitgedaagd het idee te verbeteren. Die fase start direct na de eerste fase en loopt tot en met zondag 5 augustus. In beide rondes wordt er ruim 2.500 euro onder de beste de beste ideëen verdeeld. De hoofdprijs per fase bedraagt 500 euro.

Daarnaast worden twee prijswinnaars uitgenodigd op het hoofdkantoor van NS om met een team deskundigen tot een business case te komen.  Ook is er voor één hoofdprijswinnaar een cursus ondernemen. 

De prijsvraag is voor NS een experiment om ervaring op te doen met crowdsourcing. In de toekomst wil het bedrijf vaker soortgelijke prijsvragen organiseren.