fbpx

NS test nieuwe abonnementen op OV-chipkaart

27 sep 2010 22:57

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zijn op dit moment bezig met het testen van twee nieuwe reisproducten voor de OV-chipkaart. De kaarten zijn bedoeld voor reizen buiten de spitsuren.

De proeven zijn inmiddels gestart met behulp van 5000 testreizigers. Deze kunnen onbeperkt reizen in de daluren of in het weekend. Bij de abonnementen wordt rekening gehouden met twee prijzen: reizigers van onder de 65 jaar en reizigers van 65 jaar en ouder.

Daluren vrijreizen
Dit product houdt onbeperkt reizen in de daluren in. Deze zijn door-de-weeks vóór 6.30u, tussen 9.30u en 16u en na 19u. In het weekend mag er de gehele dag onbeperkt gereisd worden.

Weekend vrijreizen
Dit product houdt onbeperkt reizen in het weekend in. Dat mag de hele dag. Door-de-weeks geldt er 40% korting in de daluren. De daluren zijn hetzelfde als bij het reisproduct ´Daluren vrijreizen´.

Reisproducten bij NS
Veel reizigers, zoals studenten en jaarkaarthouders, kunnen nog niet reizen met de OV-chipkaart. De NS is nog volop aan het testen met reisproducten op de kaart. Op dit moment kunnen reizigers met een anonieme chipkaart reizen met de kaart, en reizigers met een Voordeelurenabonnement.