fbpx

NS Tienertoer

Ook deze zomer is ´ie er weer: de NS Tienertoer. De NS Tienertour is er voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Binnen een periode van twee weken mag er drie dagen kris kras door Nederland worden gereisd. Op maandag tot en met vrijdag vanaf 09.00, in het weekend de gehele dag. In 2013 kan er met de Tienertoer gereisd worden in de periode van 8 juli t/m 25 augustus.

De NS Tienertoer is daarmee weer volledig terug van weggeweest. De kaart werd in 1969 geïntroduceerd, maar werd in 1994 omgewisseld voor andere modules. In 2011 heeft NS er echter weer voor gekozen om de Tienertoer terug te laten keren. En met succes!

Jongeren hebben keuze uit zes periodes van twee weken waarin ze kunnen reizen. De prijs van €`33 euro voor 3 dagen is zeer scherp, daar kan geen enkele andere dagkaartactie tegenop. De zes periodes van 2013:

Periode 1: 8 juli tot en met 21 juli
Periode 2: 15 juli tot en met 28 juli
Periode 3: 22 juli tot met 4 augustus
Periode 4: 29 juli tot en met 11 augustus
Periode 5: 5 augustus tot en met 18 augustus
Periode 6: 12 tot en met 25 augustus

Overigens is de NS Tienertoer niet alleen geldig bij NS, maar ook bij Arriva, Connexxion, Veolia, Breng en Syntus. Voor de ICE en Fyra moet er een toeslag worden aangeschaft. De Thalys en City Night Line zijn niet te gebruiken met de jongerenkaart. Omdat het om een zeer scherpe aanbieding gaat, is omruilen of annuleren niet mogelijk en geldt op = op.

Er is nog een extra voordeel. Onderweg een hapje eten? Met een voucher die je krijgt bij je Tienertour krijgt kun je twee cheeseburgers en een small king fries bij Burger King´s restaurants op NS-stations bestellen, tegen een tarief van slechts € 2,50.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kim van Beek
7 jaren geleden

Hallo, ik wil graag met mijn vriendin op tienertoer.
wat zijn de kosten hiervan? en welke periode
en hoelang mogen wij over de kaartjes doen

Groetjes Kim van Beek

Sven Hoogland
7 jaren geleden

Is de tienertoer alleen geldig voor de trein, of ook bus, tram etc?