fbpx
Foto: NS

NS verkoopt treinkaartjes via Booking.com

21 dec 2018 11:59

NS wil dat buitenlandse reizigers al bij het boeken van hun reis een treinkaartje kunnen kopen. Dit moet de opstoppingen bij de kaartjesautomaten op Schiphol tegengaan. Daarom is de Nederlandse Spoorwegen een samenwerking gestart met Booking.com.

E-ticket

Klanten van Booking.com krijgen vier dagen voor hun vertrek naar Nederland een berichtje met de optie om een NS-treinkaartje te bestellen. De reiziger koopt zonder meerkosten een enkeltje Schiphol Airport – Amsterdam Centraal en kan daarmee de rijen bij de balie en kaartautomaten vermijden. Het vervoersbewijs wordt als e-ticket naar de reiziger gestuurd. Het e-ticket is zelfs een euro goedkoper dan het wegwerpkaartje op het station.

Tien procent

“Door online al een treinkaartje aan te bieden hoeven onze reizigers niet eerst langs de automaat maar staat het kaartje al klaar in de smartphone”, legt directeur Commercie Tjalling Smit van NS uit. Hij vervolgt: “Tien procent van alle automatenkaartjes die reizigers in Nederland kopen komt uit een van de kaartautomaten op Schiphol Airport. Het is daar op Schiphol Plaza altijd druk, inmiddels bijna 24 uur per dag. We verkopen daar enorme aantallen kaartjes, vooral enkele reizen naar Amsterdam Centraal.”

Duizenden tickets

De samenwerking tussen NS en Booking.com is al een paar weken geleden gestart. Volgens NS is aan de verkopen in de eerste paar weken te zien dat de deal voorziet in een behoefte. Het gaat nu al om duizenden tickets per maand, meldt De Telegraaf. Voor Booking.com past deze service in hun ambitie om aan hun klanten een totale reis aan te kunnen bieden; dus niet alleen de vlucht en het hotel maar ook de treinrit naar het hart van de stad.

Uitbreiden

NS is van plan de samenwerking uit te breiden met andere partijen, zegt het spoorbedrijf tegenover De Telegraaf. Schiphol is een van de snelstgroeiende treinstations in Nederland. Naar verwachting bedraagt de groei dit jaar circa 8 procent, met bijna 95.000 in- en uitstappers per dag.

0 0 stemmen
Artikel waardering
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dominic
5 jaren geleden

Kunnen ze niet een zooi andere, versimpelde automaten neerzetten waar je alleen maar kaartjes naar Amsterdam CS kan kopen? Zo eentje waar je op het scherm niet eens je eindbestemming kan kiezen maar alleen het aantal kaartjes dat je wilt en hoe je wilt betalen? Dan een enorm groot bord erboven en het lijkt me dat alle toeristen dan vanzelf naar die automaten gaan waardoor de “normale” automaten gelijk een stuk minder druk zullen zijn.

Dries Molenaar
5 jaren geleden
Antwoord aan  Dominic

Dat zal door dezelfde machine moeten gebeuren waar dan anders ingestelde software op zou moeten draaien. De benodigde ruimte per vier-cluster zoals op de foto van vier blijft dan gelijk…