fbpx

NS zet extra treinen in voor late stappers

De Nederlandse Spoorwegen gaan extra service aan het uitgaanspubliek bieden, door in het weekend rond half twee ´s nachts vanaf Amsterdam extra treinen te laten rijden in de richting van Almere, Amersfoort, Alkmaar en Hoorn.

NS laat met de laatste treinen extra laat vertrekken, om zo met name de stappers die niet op de eerste ochtendtrein willen wachten, ter wille te zijn. De nieuwe dienstregeling gaat in 2009 in. De treinen zullen de tussenliggende stations ook aandoen, waardoor bijvoorbeeld uitgaanspubliek uit de Zaanstreek na een avondje stappen in Amsterdam de trein terug naar Alkmaar kan nemen.

Perfecte BOB

Met name voor publiek dat (te) diep in het glaasje heeft gekeken, is de NS de perfecte BOB. “We rijden nu al richting Haarlem, Utrecht en Schiphol, maar we willen meer reizigers bedienen met deze extra mogelijkheden”, zegt NS-woordvoerder Kees Nieuwenbroek. Vanaf 2009 wil de NS ook nachttreinen laten rijden tussen Rotterdam en Utrecht via Gouda. Ook Almere, Amersfoort en Hoorn kunnen straks in het weekend rekenen op extra late treinen.

Daarnaast gaat de NS ook zeven dagen per week extra treinen laten rijden vanaf het pas heropende station Amsterdam Bijlmer ArenA. Iedere nacht vertrekken er vanaf volgend jaar even voor half twee ´s nachts dan treinen naar de Centraal Stations van zowel Amsterdam als Utrecht. Daar kan de reiziger eventueel overstappen op het nachtnet. Met de dienstuitbreiding komt NS tegemoet aan een lang gekoesterde wens van ArenA-directeur Henk Markerink, die pleit voor uitbreiding van het treinschema. “Wij zien hier vaak problemen ontstaan doordat mensen na een concert niet meer wegkomen met de trein. Het gevolg is dat de mensen vaak met de auto komen en dat levert veel files op. Meer treinen die ´s nachts rijden, neemt een groot gedeelte van de verkeersdruk weg en daardoor zullen er een stuk minder files zijn.”

Bron: Telegraaf