Oeps. Station Amsterdam Zuid per abuis afgesloten

Door miscommunicatie zijn de rolluiken op Amsterdam Zuid vanmorgen gesloten gebleven. Daardoor konden reizigers het station niet verlaten via de gebruikelijke ingang, terwijl andere reizigers het station niet konden betreden. Dat bevestigt een woordvoerder van NS tegenover het AD.

Defect

De rolluiken waren aanvankelijk defect, daarvoor was met het beveiligingsbedrijf afgesproken dat ze niet geopend en gesloten hoefden te worden. Sinds woensdag werken de rolluiken weer en waren de rolluiken ‘s nachts ook weer naar beneden gegaan. Het beveiligingsbedrijf was echter niet op de hoogte gesteld dat de rolluiken woensdagnacht naar beneden waren gegaan.

Zij-ingang

“Het is dus niet zo dat er een sleutel kwijt was, het ging om miscommunicatie”, aldus de woordvoerder tegenover het AD. “Dat is natuurlijk heel vervelend, want de kans dat je daardoor je trein mist is natuurlijk groot.” Hoeveel reizigers de dupe waren van de gesloten ingangen is niet bekend. “Maar het zal qua omvang mee hebben gevallen, vanwege de vroegte en de vakantieperiode.”

NS benadrukt dat een zij-ingang van het station aan de Parnassusweg wel geopend was. “Maar als je niet weet dat daar een ingang is, vind je die niet zo snel.”

This post was last modified on 13 augustus 2022 10:14

Bekijk reacties

 • "Door miscommunicatie zijn de rolluiken op Amsterdam Centraal vanmorgen gesloten gebleven."

  Het is Amsterdam Zuid.

  • Ik zou bijna zeggen zie het als een punt dat niet alles vanzelfsprekend is. Grootste probleem van deze samenleving. Probeer er lering uit te trekken in plaats van telkens te klagen.

   • Dit is een fout die weinig voorkomt dus hier heb je gelijk. Ik werk gelukkig bij een organisatie waarbij geen grote tolerantie is voor het blijven maken van fouten. Dat is niet alleen omdat mijn organisatie zo geweldig is maar ook omdat we de prestaties van de concurrent in het oog moeten houden.

 • Foutje, bedankt!

  Het is wel een effectieve methode om het gebruik van het ov nog verder te ontmoedigen.
  Al was er hier sprake van miscommunicatie.

 • Rolluiken aan beide zijden gelijktijdig 'stuk'? Dat is toch wel heel toevallig! Zou het wellicht toch anders zijn geweest?
  Tot en met afgelopen woensdag werd er negen dagen lang dag en nacht gewerkt aan de nieuwe passage bij station Zuid. Werden toen de de ingangen open gehouden voor de werklui? Was men vergeten om te melden dat die werkzaamheden afgerond waren?

 • Stel dat er brand was..... wat een domme mensen zeg...
  Dan ga je toch het station op? En ga je naar de andere uitgang bij de tramhalte

 • Foutje kan gebeuren. Die persoon die klaagt over een wrs gemiste vlucht kan beter helemaal thuisblijven, als je in je thuisland al niet de snelle alternatieve ingangsroutes noch alternatieve OV-mogelijkheden kunt vinden. Er rijden de hele dag HOV-bussen af en aan tussen schiphol en zuid.

 • dit gebeurt meerdere keren per jaar in Maastricht. Maarja, wat niet in Amsterdam gebeurt is niet zo relevant natuurlijk ;)

  • Scheelt dat je bij station Maastricht het gebouw niet nodig heb, je kan gewoon aan de zijkant van gebouw zo het perron op wandelen zonder poortjes of iets ;)

   • klopt wel, maar het probleem speelt aan de achterzijde, en zonder die ingang is het een tien minuten wandelen, wat meestal goed is voor een half uur vertraging :)

Share

Recent Posts

NS stopt wederom niet bij ArenA, dit keer wegens werkzaamheden

NS stopt zaterdag wederom een deel van de dag niet op station Amsterdam Bijlmer ArenA.…

2 dagen terug

NS vreest internationale lijnen kwijt te raken

Door de eisen die het kabinet wil gaan stellen aan een nieuwe spoorconcessie kan NS…

2 dagen terug

Trein met 250 reizigers ontspoort door aanrijding met spoorstaaf

Tussen het Limburgse Weert en Haelen is in de nacht van zaterdag op zondag een…

3 dagen terug

Treinreizigers brengen nacht door op station Amersfoort door storing

Tientallen tot honderd reizigers hebben de nacht op station Amersfoort doorgebracht. Door een storing konden…

4 dagen terug

Tijdelijk meer en langere treinen tussen Zwolle en Amersfoort

Het was de afgelopen periode flink behelpen tussen Zwolle en Amersfoort. Door eerdere kortsluiting op…

6 dagen terug

Kabinet stimuleerde loonsverhoging NS

Leden van het kabinet hebben de NS-directie ten tijde van de spoorstakingen overgehaald om zich…

2 weken terug