fbpx
Foto: Stefan Verkerk

Oeps. Station Amsterdam Zuid per abuis afgesloten

04 aug 2022 13:28

Door miscommunicatie zijn de rolluiken op Amsterdam Zuid vanmorgen gesloten gebleven. Daardoor konden reizigers het station niet verlaten via de gebruikelijke ingang, terwijl andere reizigers het station niet konden betreden. Dat bevestigt een woordvoerder van NS tegenover het AD.

Defect

De rolluiken waren aanvankelijk defect, daarvoor was met het beveiligingsbedrijf afgesproken dat ze niet geopend en gesloten hoefden te worden. Sinds woensdag werken de rolluiken weer en waren de rolluiken ‘s nachts ook weer naar beneden gegaan. Het beveiligingsbedrijf was echter niet op de hoogte gesteld dat de rolluiken woensdagnacht naar beneden waren gegaan.

Zij-ingang

“Het is dus niet zo dat er een sleutel kwijt was, het ging om miscommunicatie”, aldus de woordvoerder tegenover het AD. “Dat is natuurlijk heel vervelend, want de kans dat je daardoor je trein mist is natuurlijk groot.” Hoeveel reizigers de dupe waren van de gesloten ingangen is niet bekend. “Maar het zal qua omvang mee hebben gevallen, vanwege de vroegte en de vakantieperiode.”

NS benadrukt dat een zij-ingang van het station aan de Parnassusweg wel geopend was. “Maar als je niet weet dat daar een ingang is, vind je die niet zo snel.”

16 gedachten aan “Oeps. Station Amsterdam Zuid per abuis afgesloten”

 1. Ariën schreef:

  “Door miscommunicatie zijn de rolluiken op Amsterdam Centraal vanmorgen gesloten gebleven.”

  Het is Amsterdam Zuid.

  1. Chris schreef:

   Ik zou bijna zeggen zie het als een punt dat niet alles vanzelfsprekend is. Grootste probleem van deze samenleving. Probeer er lering uit te trekken in plaats van telkens te klagen.

   1. lezer schreef:

    Dit is een fout die weinig voorkomt dus hier heb je gelijk. Ik werk gelukkig bij een organisatie waarbij geen grote tolerantie is voor het blijven maken van fouten. Dat is niet alleen omdat mijn organisatie zo geweldig is maar ook omdat we de prestaties van de concurrent in het oog moeten houden.

    1. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

     Het is geen drama, wel opmerkelijk.

    2. lezer schreef:

     Voor alle zekerheid: ik had het over de rolluiken, niet over de verwarring of het om Centraal of Zuid ging.

  2. Hildebrand (Treinreiziger.nl) schreef:

   Oeps, miscommunicatie hier 😉

   1. Ariën schreef:

    Gelukkig is dit menselijk 😉

 2. Stokbosveen schreef:

  Foutje, bedankt!

  Het is wel een effectieve methode om het gebruik van het ov nog verder te ontmoedigen.
  Al was er hier sprake van miscommunicatie.

 3. quinten schreef:

  Rolluiken aan beide zijden gelijktijdig ‘stuk’? Dat is toch wel heel toevallig! Zou het wellicht toch anders zijn geweest?
  Tot en met afgelopen woensdag werd er negen dagen lang dag en nacht gewerkt aan de nieuwe passage bij station Zuid. Werden toen de de ingangen open gehouden voor de werklui? Was men vergeten om te melden dat die werkzaamheden afgerond waren?

  1. dries molenaar schreef:

   Eén was stuk, door een misverstand heeft het bedrijf de deuren niet bediend.

 4. quinten schreef:

  Sorry. De werkzaamheden waren een dag eerder al afgelopen. Dus geen verband…..

 5. J schreef:

  Stel dat er brand was….. wat een domme mensen zeg…
  Dan ga je toch het station op? En ga je naar de andere uitgang bij de tramhalte

 6. tbo schreef:

  Foutje kan gebeuren. Die persoon die klaagt over een wrs gemiste vlucht kan beter helemaal thuisblijven, als je in je thuisland al niet de snelle alternatieve ingangsroutes noch alternatieve OV-mogelijkheden kunt vinden. Er rijden de hele dag HOV-bussen af en aan tussen schiphol en zuid.

 7. Tonny schreef:

  dit gebeurt meerdere keren per jaar in Maastricht. Maarja, wat niet in Amsterdam gebeurt is niet zo relevant natuurlijk 😉

  1. Dennis schreef:

   Scheelt dat je bij station Maastricht het gebouw niet nodig heb, je kan gewoon aan de zijkant van gebouw zo het perron op wandelen zonder poortjes of iets 😉

   1. Tonny schreef:

    klopt wel, maar het probleem speelt aan de achterzijde, en zonder die ingang is het een tien minuten wandelen, wat meestal goed is voor een half uur vertraging 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *