fbpx

Onrust op werkvloer NS door schrappen banen

29 jan 2010 13:26

tag

De Nederlandse Spoorwegen gaan 315 indirecte banen schrappen, meldt de vakbond FNV. De ondernemingsraad heeft nog adviesrecht en de vakbonden maken nog afspraken over de precieze manier waarop wordt omgegaan met de sociale consequenties. "Maar de onrust is inmiddels gezaaid" aldus FNV.

Een woordvoerder van NS heeft inmiddels het bericht bevestigd. Wel wijst NS erop dat de bezuiniging niet zozeer te maken heeft met de economische crisis als wel met de rendementseisen die het bedrijf zichzelf stelt.
FNV heeft kritiek op de het uitgangspunt van 10 procent return on investment. “Tien procent rendement op je geïnvesteerd vermogen is misschien gebruikelijk bij grote multinationals,
maar niet bij bedrijven met een maatschappelijke functie”, schrifjft FNV vakbondsbestuurder Roel Berghuis in een nieuwsbrief. 

De 315 banen die geschrapt worden betreffen alle indirecte functies, zoals personeelszaken, boekhouding en marketing. Het betreft geen rijdend personeel of servicemedewerkers. De 315 banen vormt 15% van het totaal aantal indirecte banen.

Foto: Hoofdkantoor NS / copyrights Martin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *